sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Mosmandeli la nivelul judetului intr-un proiect cu bani europeni

Distribuie:

Publicat:

Unul dintre cele mai mari proiecte din tara, “Start – O viata de calitate in siguranta!”, ridica mari semne de intrebare in ceea ce priveste judetul Vaslui.

Agentia Nationala pentru Egalitate de Sanse intre Femei si Barbati (ANES) este initiatorul campaniei derulata intre octombrie 2014 si decembrie 2015, cu o valoare la nivel national de 38 de milioane de euro.

Potrivit unei anchete derulate de Rise Project, un singur euro din cinci au ajuns la victime, in timp ce restul s-au atribuit firmelor implicate in proiect pentru salarii, studii etc. Totodata, potrivit afirmatiilor anchetatorilor, aproximativ un sfert din bani au mers catre o societate care pregateste ofiterii SRI, dar si catre un sistem informatic detinut de o societate a lui Sebastian Ghita.

In judetul Vaslui, peste 300 de femei au fost incluse in categoria victimelor violentei domestice, situandu-se astfel pe locul doi pe tara dupa capitala.

Asistenta sociala a costat aproximativ 8 milioane de euro, cursurile de formare si ajutoarele financiare cate 6.000 de lei fiecare.

Lucrurile au stat diferit insa, deoarece nu a existat o licitatie pentru consiliere si calificare, ele fiind atribuite unui singur furnizor.

Totodata, sistemul informatic national a fost si el realizat fara licitatie, neintegrand datele.

Nici criteriile in functie de care au fost alese femeile nu au fost clare. Multe dintre victime nu au primit decat un ajutor fictiv. 

Proiectul este investigat de catre Departamentul de Lupta Anti-Frauda.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img