sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Motive surprinzatoare pentru care ai cearcane

Distribuie:

Publicat:

Desi orele suficiente de somn sunt esentiale, oboseala nu este singurul motiv pentru care te confrunti cu nuantele vinetii de sub ochi. Iata cateva dintre motivele pentru care ai cearcane:

Sunt mostenite genetic. Este adevarat, poti da vina pe parinti pentru cearcanele tale. "Sunt unele conditii ereditare mostenite in familie care pot duce la formarea cearcanelor", expplica dermatologul Bruce Katz pentru goodhousekeeping.com. "Este valabil in special pentru persoanele care au origini mediteraneene", adauga specialistul. Vestea buna este ca cearcanele cauzate de pigmentarea pielii pot fi estompate cu tratamente cu laser care pot fi realizate de medicii dermatologi.

Eczemele te fac sa-ti feci ochii. Desi eczemele in sine nu duc la formarea cearcanelor, frecarea constanta si mancarimea contribuie la aparitia acestora. "Frecarea excesiva duce la umflarea, inflamarea si spargerea vaselor de sange din zona ochilor, care dau apoi pielii o culoare inchisa si un aspect aproape vanat", spune dermatologul David E. Bank.

Alergiile iti provoaca mancarimi. Probleme ale pielii precum eczemele nu sunt singurele care pot duce la formarea cearcanelor. "Alergiile declanseaza eliberarea histaminelor in organism, care au apoi ca efect dilatarea vaselor de sange", explica medicul. "Din moment ce pielea de pe pleoape si de sub ochi este una dintre cele mai subtiri de pe corp, este posibil ca acele vase de sange inflamate sa-ti faca pielea sa para mai inchisa la culoare decat cea de pe restul fetei", mai spune medicul dermatolog.

Machiajul iti irita ochii. Machiajul ar trebui sa-ti ascunda cearcanele, nu-i asa? Dar daca folosesti un produs care iti irita pielea, fie ca este mascara, fard de pleoape sau chiar corector, acest lucru ar putea duce la accentuarea cearcanelor. "Unele persoane dezvolta reactii alergice la produse de machiaj, iar apoi fac cearcane cauzate de iritatie, frecat si scarpinat", spune Dr. Katz. Daca observi ca ochii tai par rosii si iritati dupa ce folosesti un anumit produs de machiaj, este cazul sa renunti la el.

Structura osoasa faciala ar putea fi de vina. In mod surprinzator, este posibil ca cearcanele tale sa nu aiba nicio legatura cu pielea ta, ci mai mult cu forma fetei tale. "Atunci cand o persoana are zone adancite sub ochi, umbrele formate si adancitura de sub ochi creeaza aspectul de cearcane, prin urmare acestea nu sunt provocate de pigmentare sau vene", explica Dr. Katz. In acest caz, medicul spune ca fillerele sunt o solutie pentru aceasta problema.

Venele de sub ochi dau o nuanta albastruie pielii. Daca zona de sub ochi pare sa aiba o nuanta albastruie, ar putea fi din cauza vaselor de sange. "Venele albastre de sub ochi pot parea inchise la culoare si pot crea impresia unor cearcane, desi nu sunt altceva decat venele de sub piele", spune medicul.

Nu iti protejezi pielea de soare. "Pielea din jurul ochilor este cea mai subtire de pe corp, prin urmare efectele nocive ale razelor ultraviolete se vad cel mai repede in aceasta zona, sub forma vaselor de sange dilatate si a circulatiei sanguine intensificate", declara Dr. Bank. "Prin urmare, poti vedea o nuantare de culoare inchisa in jurul ochilor", adauga medicul. Foloseste intotdeauna crema cu factor de protectie solara indiferent de anotimp. sursa: eva.ro

A.D.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img