joi, 28 martie, 2024

Motivele pentru care corpul nostru face aceste 7 lucruri

Distribuie:

Publicat:

Cum se explica reactiile corpului uman? Corpul nostru face o mulțime de lucruri ciudate fără ca noi să știm ce înseamnă. Multe mecanisme de apărare sunt activate automat de corpul nostru pentru a ne proteja, dar pentru ce sunt ele și cum se manifestă?

Te-ai fi gândit vreodată că sughițul, strănutul și căscatul sunt lucruri necesare pentru a menține sănătos organismul?

Sau de ce visăm să cadem și de ce pielea de pe mâinile noastre devine aspră după o lungă partida de înot?

Aceste exemple și multe altele vor avea în cele din urmă o explicație și le puteți interpreta corect. Să aflăm de ce corpurile noastre fac aceste 8 lucruri.

1. Sughiț

Unul dintre mecanismele de apărare ale corpului nostru este sughițul. Sughițul este o contracție involuntară, repetată a diafragmei noastre, mușchiul care ne separă pieptul de abdomen și joacă un rol vital în respirație. Aceste spasme apar după ce mâncați prea mult sau / și prea repede și, de asemenea, atunci când inhalați prea mult aer. Sughițul poate apărea și în timpul unei scăderi a tensiunii arteriale sau a nivelului de oxigen din sânge. În mod normal, acest lucru nu a durat mult, dar dacă continuă, nu ezitați să consultați medicul.

2. Cum se explica reactiile corpului uman? Stranutul

Stranutul este un reflex respirator care injectează mult aer în plămâni. Este, de asemenea, un mecanism puternic de apărare care ne protejează de agenți patogeni potențial periculoși. Dar de ce strănutăm? Acest reflex se manifestă atunci când un agent alergenic sau iritant intră în contact cu mucoasa prezentă în interiorul cavităților nazale. De exemplu, în timpul unei infecții virale, strănutul permite corpului să curețe tractul respirator superior al agenților patogeni.

3. Senzația de cădere în gol

Sentimentul de a cădea în gol în timp ce dormi este un sentiment pe care 70% dintre noi l-am simțit deja cel puțin o dată în viața noastră. Această senzație, spasmul hipnotic, se manifestă în faza inițială a somnului. În această fază creierul trimite semnale către corp pentru a merge la somn. Acestea din urmă provoacă o respirație mai lentă și scad activitatea musculară ceea ce poate provoca un fel de scurtcircuit care este resimțit prin senzația de cădere în vid.

4. Cum se explica reactiile corpului uman? Degete încrețite

Nu ți-ai imaginat niciodată că pielea este capabilă să se transforme pentru a avea o aderență mai mare. Acest proces are loc, de exemplu, când stăm prea mult în apă. Degetele noastre devin încrețite, astfel încât să aibă mai multă prindere asupra obiectelor. Sistemul nervos reacționează reducând dimensiunea vaselor de sânge.

5. Lacrima

Lacrima sau plânsul ochilor este foarte diferită de plâns, care reflectă o senzație emoțională. Este un mecanism de apărare care neutralizează orice poate provoca iritarea ochilor. În acest caz, de asemenea, dacă lacrimați prea mult, nu ezitați să consultați un medic.

6. Cum se explica reactiile corpului uman? Pleoapa care tremura

Uneori se întâmplă ca una dintre pleoapele noastre să înceapă să se agite și există multe motive. O pleoapă cutremurătoare se datorează în principal stresului și lipsei de somn, dar poate fi și un semn că ești deshidratat sau consumi prea multă cofeină sau alcool.

7. Căscat

Când sunteți plictisit, obosit sau flămând, este în regulă să căscati, dar nu este singura sa funcție. Într-adevăr, căscatul permite sângelui să se oxigeneze, creierul să se răcească, să crească atenția și concentrarea și, de asemenea, să relaxeze sistemul respirator. Nu mai fi jenat când a casti!

Vixen studio

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img