joi, 28 martie, 2024

Motivul mai putin stiut care te impiedica sa ramai insarcinata

Distribuie:

Publicat:

In cazul cuplurilor care incearca sa conceapa un copil, nivelurile ridicate de colesterol inregistrate la ambii parteneri ar putea fi de vina pentru aceasta intarziere. Cercetatorii au analizat datele despre sarcina a peste 500 de cupluri care incercau sa aiba un copil. Fiecare parinte a dat o proba de sange la inceputul studiului, iar cercetatorii l-au folosit pentru a masura nivelul total de colesterol si nivelul liber de colesterol (acel tip care se afla in fluxul de sange si care este folosit in constructia hormonilor).

La sfarsitul perioadei se studiu de 12 luni, cuplurile in care femeile au avut colesterol crescut au fost asociate cu o sarcina intarziata, in vreme ce cuplurile in care ambii parteneri au avut un nivel ridicat de colesterol s-au straduit si mai mult pentru a concepe un copil. Colesterolul nu este doar un marker pentru sanatatea cardiovasculara, explica autorul studiului, Enrique F. Schisterman de la National Institutes of Health. De fapt, este a doua substanta care se regaseste cel mai frecvent in organism si este piatra de temelie a multor celule.

Aparent, colesterolul este in tot ceea ce facem, explica specialistii. Hormonii necesari pentru reproducere sunt construiti din colesterolul in sine si sperma este construita din colesterol, de asemenea, asa ca este firesc sa existe aceasta legatura intre perioada in care este conceput un copil si nivelul de colesterol. Studiul mentionat se refera la nivelul de colesterol "liber", care nu este legat de nimic. Acest colesterol liber nu are legatura cu sanatatea cardiovasculara, precum colesterolul LDL si HDL, care masoara densitatea de colesterol in sange.
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img