vineri, 19 aprilie, 2024

Motivul pentru care barbatii au inceput sa se barbiereasca

Distribuie:

Publicat:

Tubelculoza a fost boala ce a afectat omenirea pe tot parcursul istoriei si abia in secolul XX medicii au inteles modul in care se raspandeste boala.

In secolul XIX, rapoartele medicale aratau ca una din sapte persoane murea din cauza tuberculozei. Conform descopera.ro, care citeaza Vintage News, teoria germenilor a fost publicata initial in 1800, prin intermediul savantilor precum Louis Pasteur. Fizicianul Rober Koch a fost cel ce a constribuit masiv la acest domeniu.

Atunci cand ideea bacteriei si a raspandirii acesteia au devenit reale, acestea au inlocuit credintele anterioare privind afectiunile ereditare. Un impact semnificativ asupra populatiei masculine a fost reprezentat de indepartarea barbilor. Parul facial are diferite conotatii, de la cele religioase la cei ce doar doreau sa aiba un aspect mai masculin.

Tuberculoza nu a tinut cont de credintele sau conventiile fiecaruia, asadar o piele fina a fetei a devenit esentiala. Straniu este ca anterior barba era considerata o protectoare impotriva bolilor. in 1881, dr. Tom Robinson, un medic englez, incuraja barbatii sa-si lase parul facial sa creasca pentru a preveni aparitia bolilor.

De la inceptul secolului XX, doar barbatii proaspat barbieriti puteau mulge vacile sau livra laptele. Din acel moment, barba a inceput sa fie considerata un lucru murdar si chiar un pericol. in ultimii ani, barba a devenit, din nou, la moda. A.M.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img