News Flash:

Motivul pentru care facturile uriașe la energie electrică sunt emise pe un an. Ce trebuie să verifici dacă primești și tu asta

20 Septembrie 2022
370 Vizualizari | 0 Comentarii
1 ce faci daca primesti factura foarte mare la energie

Românii au fost de-a dreptul revoltați în ultima perioadă, după ce au fost nevoiți să scoată sume mari din buzunar, pentru a-și plăti facturile la energie. Ce i-a enervat și mai tare, a fost un scandal care a izbucnit în urma informației conform căreia acestea sunt emise pe un an, iar acesta este motivul pentru care prețurile sunt ieșit din comun de mari.

Facturile la energie le-au dat bătăi de cap serioase românilor în ultima perioadă, după ce preșurile acestora au fost neobișnuit de mari. În urma acestor discuții, s-a creat un scandal de proporții, care spunea că facturile românilor la energie sunt emise pe un an, de aici și prețul uriaș.

De ce sunt facturile românilor emise pe parcursul unui an

Având în vedere că acum este perioada în care se citesc contoarele de către persoana responsabilă de acest lucru, facturile sunt regularizate. Din acest motiv, cei care refuză acest lucru, riscă să primească facturi uriașe. Însă, există și situații în care există erori, iar românii au sarcina de a verifica indexul.

Din cauza faptului că unele contoare nu mai erau citite de un an sau doi, unii români au primit facturi uriașe de 6.000 sau 8.000 lei, după cum spune președintele Asociației Energia Inteligentă, Dumitru Chisăliță.

”Unele dintre contoare nu mai erau citite de un an sau chiar de doi ani de zile şi bineînţeles s-au făcut regularizări. Pentru asta au apărut unele facturi atât de mari, 6.000, 8.000, 9.000 de lei, pentru că de fapt discutăm de o factură care cuprindea 20 de luni, 24 de luni sau chiar mai mult. Dacă am fi făcut o împărţire corectă la numărul de luni, am fi văzut că factura era undeva într-un interval de câteva sute de lei, adică nici pe departe un element atât de alarmist pe cât a părut la prima vedere. Ce trebuie să faci întotdeauna când îţi vine o factură? Să compari indexul pe care îl ai pe factură cu indexul contorului, să nu fie mult mai mare sau mult mai mic, ambele elemente în mod normal ar trebui să ne alerteze şi să solicităm furnizorului corecţia, să plătim ceea ce am consumat într-adevăr”, a declarat Dumitru Chisăliță.

Ce plătesc românii mai exact

Facturile de energie electrică ale românilor sunt raportate la anul trecut, așa cum este prevăzut în schema de compensare, indiferent de consumul actual. Așadar, persoanele care s-au încadrat într-un consum de 100 kx pe oră pe lună anul trecut, beneficiază acum de prețul de 68 de bani, iar cei care au consumat între 100 și 255 de kw pe oră, beneficiază de prețul de 80 de bani, conform Rador.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1115 (s) | 34 queries | Mysql time :0.042457 (s)