News Flash:

Motivul pentru care niciodata sa nu mai pui cartofii cruzi in frigider

27 Aprilie 2017
1001 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.8730 RON (-0.0007)
USD: 4.1185 RON (+0.0050)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Atentie la ce depozitati in frigider! Chiar daca temperatura scazuta mentine alimentele proaspete mai mult timp, unele legume pot deveni toxice la preparare daca sunt tinute la rece. Agentia de Sanatate Publica (ASP) din Marea Britanie trage un semnal de alarma si sfatuieste pe toata lumea sa nu mai tina cartofii in frigider. Moticul este simplu: “Cand cartofii sunt tinuti in frigider, amidonul este transformat in zahar. Astfel, atunci cand gatiti cartofii, aminoacizii se combina cu zaharul acela si produc acrilamida, o substanta toxica pentru organism”.

ASP explica si cum trebuie depozitate legumele: cartofii trebuie pastrati intr-un loc racoros si uscat, dar in niciun caz in frigiderAcrilamida este o substanta chimica folosita la fabricarea hartiei, a vopselurilor si a plasticului, dar se gaseste adeseori si in mancare, mai ales in prajeli. 

frigider acrilamida
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1422 (s) | 35 queries | Mysql time :0.018150 (s)