joi, 28 martie, 2024

Motivul pentru care te simti balonat si ai gaze pe timpul noptii

Distribuie:

Publicat:

Înainte de toate trebuie să înțelegi cum funcționează sistemul digestiv și ce greșești atunci când te confrunți cu gaze și disconfort.

Nu este deloc confortabil să te simți balonat și să ai gaze, dar de multe ori ți se poate întâmpla ca acest disconfort să apară seara, poate chiar înainte de culcare, ceea ce îți poate strica somnul complet sau îți poate afecta viața sexuală.

Corpul trece prin procesul natural de digestie

Înainte de toate trebuie să înțelegi cum funcționează sistemul digestiv. Bacteriile sănătoase care trăiesc în tractul intestinal pentru a ajuta la digestia alimentelor creează gaze atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, chiar și în timpul somnului, iar cel mai mare volum se produce după mese. Dacă cina este cea mai bogată masă din zi, atunci acesta ar puta fi motivul pentru care pe timpul nopții să te simți balonată și să ai gaze.

Chiar și atunci când nu mănânci foarte mult la cină, pe timpul nopții tractul intestinal a avut o întreagă zi pentru a fermenta ceea ce ai consumat. De la indigestie, la formarea gazul, în acest proces este nevoie de aproximativ șase ore. Așadar, este vorba de acumularea de gaze produsă în tractul digestiv.

Continuarea pe csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img