vineri, 29 martie, 2024

Motivul pentru care vrea Dragnea sa amande anumite prevederi din Codul Fiscal

Distribuie:

Publicat:

Presedintele Consiliului National al PSD, Mihai Fifor, explica, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, motivele pentru care Liviu Dragnea i-a cerut premierului Dacian Ciolos prorogarea pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal, social-democratul sustinand ca PNL ”continua sa dezinformeze”, in conditiile in care PSD va respecta ”strict” programul de guvernare.

“Dupa ce ca au pierdut alegerile mintind, cei de la PNL continua sa dezinformeze. PSD a precizat clar in programul de guvernare ca TVA va scadea la 18% incepand cu 1 ianuarie 2018. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a avut o discutie cu Prim-Ministrul Dacian Ciolos asupra unor reglementari legislative care urmeaza sa fie prorogate, asa cum s-a intamplat in fiecare an precum si despre nivelul salariului minim pentru anul viitor”, a subliniat Mihai Fifor.

Legat de salariul minim pe economie pe anul 2017, acesta a sustinut ca “angajamentul PSD ramane ferm, 1450 de lei”.

“S-a convenit ca noul Guvern sa adopte aceasta hotarare de Guvern, ingrijindu-se sa pregateasca cadrul legal pentru ca acest lucru sa se poata face din ianuarie. Noi vom aplica strict Programul de Guvernare prezentat in timpul campaniei electorale si in acest sens i-a fost solicitat Prim-Ministrului Dacian Ciolos analizarea posibilitatii prorogarii pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal”, a explicat social-democratul.

In ceea ce priveste cota TVA, Mihai Fifor precizeaza ca PSD intentioneaza sa reduca “cota TVA de la 20 la 18%, dar incepand cu 1 ianuarie 2018, pentru ca reducerea cu doar un punct procentual in acest an nu produce efecte nici pentru companii, nici pentru cetateni, pentru consumatori”.

Referitor la acciza la carburanti, social-democratul spune ca “suntem in situatia in care la nivel mondial pretul petrolului este la un minim istoric, in schimb la pompa pretul in Romania este cel mai mare, daca nu printre cele mai mari din Uniunea Europeana, mai precis pretul de baza, deci cel la care se adauga accizele”.

“Trebuie sa aiba loc o discutie serioasa cu Consiliul Concurentei si cu companiile care furnizeaza carburanti, astfel incat sa ne asiguram ca o reducere a accizei, asa cum am prevazut-o noi, de 6%, are ca efect direct reducerea pretului la pompa pentru cetateni, nu doar sa se mareasca profitul companiilor”, a completat presedintele Consiliului National al PSD.

Legat de taxa pe constructii speciale (taxa pe stalp), PSD vrea “sa se asigure ca o reducere a acestei taxe, eliminarea ei, se reflecta in preturile respective, nu contribuie la majorarea profitului care paraseste Romania”.

Mihai Fifor mai precizeaza, referitor de plafonarea CASS, ca este vorba despre un pachet fiscal, “de facilitati fiscale serioase care intra in vigoare o parte in 2017 si o parte in ianuarie 2018”. “Programul nostru de guvernare vizeaza o reducere si o comasare a contributiilor pentru toata populatia si mediul de afaceri incepand cu 1 ianuarie 2018”, a completat social-democratul.

Presedintele Consiliului National al PSD a tinut sa mentioneze ca o alta tema a discutiei pe care Liviu Dragnea a avut-o cu premierul Dacian Ciolos a vizat “faptul ca unele cheltuieli prevazute pentru anul viitor sa fie aduse in acest an, si anume subventiile agricole, arieratele, precum si contributia noastra la Uniunea Europeana, pentru ca exista spatiul fiscal, fiind bani care inca nu sunt cheltuiti si din care ar putea sa faca aceste cheltuieli”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img