News Flash:

MTS urmareste situatia alpinistilor romani in Nepal

30 Aprilie 2015
1562 Vizualizari | 0 Comentarii
Ministerul Tineretului si Sportului, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe, urmareste permanent situatia alpinistilor romani de pe Everest, unde saptamana trecuta s-a produs o avalansa declansata de seria de cutremure din Nepal.
                       
Potrivit datelor obtinute prin intermediul Ambasadei Romaniei la New Delhi si al membrilor Federatiei Romane de Alpinism si Escalada, in tabara de baza de pe versantul sudic a ramas un singur alpinist roman.

Starea de sanatate a acestuia este momentan buna si a solicitat sprijin pentru evacuarea de pe munte, dupa ce anterior anuntase ca ar dori sa isi continue ascensiunea. MAE a intreprins imediat demersuri oficiale pe langa autoritatile nepaleze pentru a sprijini evacuarea pe cale aeriana. De asemenea, prin intermediul Consulatului Onorific al Romaniei din Nepal, se cauta identificarea unor solutii de evacuare cu sprijinul unor firme private de elicoptere.

Pe de alta parte, MAE dispune de informatii privind o posibila evacuare organizata pe plan local cu sprijinul unui coleg de expeditie al acestui alpinist, care a coborat in siguranta in urma cu 2 zile. MAE precizeaza ca al treilea alpinist aflat pe versantul sudic al masivului Everest a coborat, de asemenea, din tabara si se afla in siguranta intr-o localitate din zona.

Al patrulea alpinist roman, care participa la o expeditie pe versantul nordic, a coborat in tabara de baza, care nu a fost afectata de cutremur. MAE urmareste in mod prioritar evacuarea in siguranta a alpinistului roman aflat inca in tabara de baza, in masivul Everest.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0968 (s) | 23 queries | Mysql time :0.029692 (s)