vineri, 29 martie, 2024

Mugur Isarescu respinge acuzatiile legate de ROBOR: Este o aiureala ca am facut noi presiuni

Distribuie:

Publicat:

Guvernatorul BNR a declarat marți, că banca centrală nu a făcut presiuni ca bancile sa nu scada ROBOR asa cum a acuzat ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

„Intrebati-l pe dansul ce a vrut sa spuna. Nu stiu ce a vrut sa spuna. Ce presiuni? Noi nu facem presiuni, daca apare o problema miscam dobanda in sus si in jos. Ce, ne jucam cu asta? E principalul instrument de politica monetarea. Deci asta e o aiureala ca am facut noi presiuni. Ce presiuni sa facem?”, a declarat Isarescu.

Acesta a precizat ca Teodorovici nu l-a chemat pana acum la o discutie.

„Nu stiu, am auzit asa prin piata ca sa zic asa. Dar aceste discutii nu se fac ca o sueta la televizor. Nu am primit niciun document. Nu am ce sa comentez”, a spus el

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat duminică seara că îi va face o invitaţie guvernatorului Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, să vină la Ministerul de Finanţe pentru a discuta deschis, deoarece a auzit din piaţă că ar fi presiuni "agresive" din partea BNR către bănci pentru a nu se scădea indicele ROBOR.

"Am să fac o invitaţie domnului guvernator să vină la Ministerul de Finanţe. Dânsul n-a mai fost cred că de mulţi ani de zile pe la Finanţe. Am tot fost eu anul trecut şi în cadrul unor şedinţe oficiale, dar şi în discuţii bilaterale. Acum o să-l invit eu la Finanţe, alături de preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor şi împreună vor trebui să-mi răspundă la nişte întrebări tocmai pentru a evita situaţiile care se întâmplă azi în zona sistemului bancar. Să îi ascult dacă mai au şi alte doleanţe, dar să pun şi eu nişte întrebări la care vreau să am şi câteva răspunsuri.(…) Cred că este momentul ca domnul guvernator să vină şi la Finanţe şi să discutăm deschis. Pentru că aud din piaţă, în ultimele zile, de când a apărut Ordonanţa 114 (privind unele măsuri fiscal-bugetare n.r.) că sunt presiuni agresive din partea Băncii Naţionale, eu sper să nu fie adevărat, către bănci pentru a nu se scădea ROBOR", a declarat Teodorovici la Antena 3.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img