vineri, 29 martie, 2024

Multe companii aleg sa isi rasplateasca angajatii cu ocazia zilei de 1 Iunie

Distribuie:

Publicat:

In ultimii ani, companiile aleg, din ce in ce mai des, sa isi arate recunostinta fata de angajati si cu ocazia zilei de 1 iunie. Reprezentantii companiilor aleg sa ofere tichete cadou angajatilor cu ocazia unor evenimente importante din viata acestora, cum este si Ziua Copilului, pentru a-i motiva si a le confirma valoarea contributiei lor la succesul organizatiei din care fac parte. 
Codul Fiscal intrat in vigoare in ianuarie 2016 a adus o serie de schimbari cu privire la regimul fiscal al tichetelor cadou. Daca pana in 2015 toate tichetele cadou se supuneau impozitului pe venit de 16%, incepand din 2016, acestea sunt neimpozabile in cuantum de 150 de lei pentru fiecare persoana, daca sunt oferite cu ocazii precum 8 martie, 1 Iunie, Paste, Craciun sau sarbatori similare ale altor culte religioase. Totodata, pentru aceste evenimente, tichetele cadou sunt scutite si de contributiile sociale obligatorii. Un alt avantaj al acordarii tichetelor cadou pentru salariati este deductibilitatea acestora la calculul impozitului pe profit pana la 5% din fondul de salarii.
In plus, regimul fiscal ofera posibilitatea acordarii de tichete cadou neimpozabile, cu ocazia zilei 1 Iunie atat copiilor minori, cat si tuturor salariatilor, cu copii sau fara, daca tichetele cadou pentru fiecare persoana se incadreaza in suma de 150 de lei. Astfel, un salariat cu doi copii minori poate primi tichete cadou in valoare de 450 de lei, pentru care va fi scutit de impozit, iar compania este scutita de contributii sociale si patronale. Valoarea rezulta din cei 150 de lei aferenti lui si alti 150 de lei pentru fiecare copil.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img