vineri, 29 martie, 2024

MUNCA LA NEGRU LE-A ADUS AMENZI!

Distribuie:

Publicat:

In perioada 07-10 iunie 2017,  in cadrul Campaniei Nationala Privind identificarea cazurilor de munca nedeclarata la angajatorii care isi desfasoara activitatea in domeniul prelucrarii si conservarii pestelui, laptelui si carnii, Inspectoratul Teritorial de Munca Vaslui a desfasurat actiuni specifice cu echipe mixte de inspectori de munca si cu sprijinul I.J.J. Vaslui.
Astfel, in aceasta perioada, au fost verificati un numar de 26 de angajatori ce desfasurau activitate specifica pe raza judetului Vaslui.

La cei 26 de angajatori verificati, au fost constatate 27 deficiente fiind dipuse tot atatea masuri de intrare in legalitate.
Au fost sanctionati contraventional 4 angajatori, fiind aplicate 5sanctiuni contraventionale in valoare totala de 10.000 lei.

Principalele deficiente constatate au vizat:

In domeniul relatiilor de munca
– primirea la munca de persoane fara forme legale de angajare.  A fost identificat 1 angajator la care lucra 1 persoana fara contract individual de munca incheiat in forma scrisa;
– utilizarea contractelor cu fractie de norma;
– nerespectarea prevederilor legale privind repaosul saptamanal;
– neevidentierea orelor lucrate de salariati;
– angajatorul nu face dovada transmiterii datelor in registrul privat;
– angajatorul nu face dovada achitarii drepturilor salariale;
– angajatorul  nu face dovada inmanarii unui exemplar din CIM inainte de inceperea activitatii.
 
 
” In urmatoarea perioada vom organiza actiuni specifice privind identificarea cazurilor de munca nedeclarata si in alte domenii de activitate ce au incidenta crescuta in perioada sezonului de vara: agricultura, terase, spalatorii auto, vulcanizari, etc…” a declarat Chirvase Gheorghe, Inspector Sef ITM Vaslui

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img