marți, 19 martie, 2024

Municipiul Husi, judetul Vaslui, reprezentat in SUA de catre capitanul Bahnareanu, ce va sprijini autoritatile in lupta cu noul coronavirus – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Dupa ce si-au facut simtita prezenta la nivel national, Batalionul 202 Apărare CBRN (Intervenție la Dezastre) „General Gheorghe Teleman”, se poate mandri cu faptul ca este prezent si in misiuni importante desfasurate la nivel international ale Romaniei .

 In urma cu doua zile, o echipa formata din cinci medici, cinci asistenti medicali si cinci militarii specialiști in domeniul CBRN din Fortele Terestre Romane, s-au deplasat in SUA, pentru a oferi sprijin statutului american Alabama, in contextul măsurilor de combatere a pandemiei COVID-19 . Din cei 5 specialisti militari, 2 sunt din cadrul Batalionlui 202 Apărare CBRN (Intervenție la Dezastre) „General Gheorghe Teleman” Husi, judetul Vaslui .  Capitanul Andrei Bahnareanu si locotenentul Copae Daniel Florin vor oferi pentru o perioadă de aproximativ două săptămâni, sprijin de specialitate omologilor americani din mai multe unități de îngrijire și tratament medical de pe teritoriul statului Alabama și se vor informa cu privire la modul în care sunt aplicate în SUA metodele de combatere a infectării cu noul coronavirus atât în domeniul medical, cât și în ceea ce privește apărarea CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic şi Nuclear).

 De reamintit este de  asemenea ca in urma cu o luna de zile,ministrul Apărării Nicolae Ciucă a trimis o echipă de specialiști de la Batalionul 202 Apărare Chimică, Biologică, Radiologică, Nucleară (Intervenție la Dezastre) „General Gheorghe Teleman” din Huși la Suceava pentru o misiune de dezinfectie a municipiului Sucevei si a imprejurimilor din cauza numarul imens de cazuri de infectare cu noul coronavirus . Militarii huseni au demonstrat atunci o inalta pregatire profesionala fiind apreciati la nivel national.

Consolidarea Parteneriatului Strategic cu SUA reprezintă un obiectiv major al politicii externe si de apărare a României. Dimensiunea de apărare reprezintă un pilon de bază al acestuia.

Cooperarea dintre România și Statul Alabama se desfășoară sub auspiciile programului de parteneriat statal (State Partnership Program) lansat în anul 1993, program coordonat de Comandamentul Forțelor Americane din Europa (USEUCOM). (Sursă: Anunţ de presă MApN nr. 199 din 24 mai 2020)

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img