joi, 18 aprilie, 2024

Municipiul Vaslui: Manifestari dedicate Zilei de 9 Mai – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Prefectul Judetului Vaslui, Isabel BOGDAN, si subprefectul Mircea GOLOGAN au participat astazi, 9 mai 2017, la ceremonia desfasurata ȋn municipiul Vaslui, cu prilejul aniversarii Zilei Independentei de Stat a Romȃniei, Zilei Victoriei asupra fascismului si a Zilei Europei.

      Festivitatile au fost organizate de Institutia Prefectului – Judetul Vaslui, Consiliul Judetean Vaslui si Primaria Municipiului Vaslui, cu sprijinul Centrului Militar Judetean Vaslui, si s-au desfasurat la “Monumentul Independentei de Stat”.

      Dupa momentul de oficiere a serviciului religios ȋn memoria eroilor Razboiului de Independenta,  Prefectul Judetului Vaslui, Isabel BOGDAN, a dat citire mesajului adresat de prim-ministrul Romȃniei, Sorin GRINDEANU, cu ocazia Zilei Europei. Premierul Romȃniei a transmis ca „Romania se pregateste sa preia, la inceputul anului 2019, presedintia Consilului Uniunii Europene. Sunt convins ca avem capacitatea ca, si prin acest prim mandat, tara noastra sa contribuie decisiv la intarirea si continuitatea proiectului european”.

       Totodata, prim-ministrul Romȃniei, Sorin GRINDEANU, a apreciat ca „in cei deja zece ani de cand Romania a devenit membra a Uniunii, dupa decenii de totalitarism care ne-au izolat de democratiile europene, romanii au facut pasi importanti spre transformarea societatii in beneficiul cetatenilor”. 

      Prefectul Isabel BOGDAN a specificat faptul ca fara dorinta de unitate poate ca nu am fi mai vorbit acum de o Romȃnie independenta, suverana, dornica sa-si construiasca propria identitate, careia sa-i ataseze noi valori.

     ”Doresc sa dedic ziua de 9 Mai tuturor celor care cred ȋn pace, buna ȋntelegere si unitate. Acestia sunt oamenii viitorului, ai unui viitor ȋn care ne dorim cu totii sa traim, care – prin eforturile lor continue, adauga un plus de valoare etichetei de cetatean european. La multi ani, Romȃnia! La multi ani, Europa!”, a transmis prefectul Isabel BOGDAN.

       La manifestari au participat reprezentanti ai autoritatilor locale si judetene, ai unitatilor militare si ai Garnizoanei Vaslui, veterani de razboi si cadre militare ȋn rezerva si ȋn retragere, reprezentanti ai institutiilor publice si ai organizatiilor non-guvernamentale, elevi si cadre didactice din municipiul Vaslui.

     Ceremoniile de la “Monumentul Independentei de Stat” s-au ȋncheiat cu depuneri de coroane de flori si defilarea Garzii de Onoare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img