vineri, 26 aprilie, 2024

Mureş/După denunţul unui poliţist, tată şi fiu cercetaţi în stare de arest preventiv pentru dare de mită

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au realizat vineri, 15 octombrie 2021, în jurul orei 18.00, prinderea în flagrant a unui bărbat, care i-a oferit unui agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mureş, cu titlu de mită, suma de 1.000 de Euro. În schimbul banilor, poliţistul care lucrează la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv ar fi trebuit să introducă în arest un telefon mobil şi un încărcător şi să le predea fiului său, arestat preventiv într-un dosar penal.

Acţiunea de flagrant a fost organizată ca urmare a denunţului formulat de agentul de poliţie, la data de 11 octombrie a,c., la sediul D.G.A. – S.J.A. Mureş, din care rezulta faptul că persoana aflată în arest preventiv, inculpată fiind într-o altă cauză, i-a promis in repetate rânduri, suma de 5.000 de lei în scopul menţionat, respectiv pentru a se intalni la data de 15.10.2021 cu "o persoană de încredere", tatăl său, care îi va preda un telefon şi suma de bani promisă.

Ulterior activităţii de prindere în flagrant şi audierii, procurorul a dispus reţinerea făptuitorului, iar la data de 16.10.2021, Tribunalul Mureş a admis propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile. Măsura a fost dispusă atât pentru mituitor, cât şi pentru fiul acestuia, deja arestat preventiv într-o altă cauză. Asupra celor doi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.

La instrumentarea cauzei s-a beneficiat de sprijinul DGA – Structura Centrală şi I.G.P.R. – D.O.S. – B.O.S, Târgu Mureş.

BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img