vineri, 29 martie, 2024

Mutare AMENINTATOARE din partea Coreei de Nord! O noua RACHETA a fost lansata

Distribuie:

Publicat:

Coreea de Nord a lansat luni in jurul orei locale 5.39 o racheta balistica din regiunea orientala Wonsan, de pe coasta, catre est, a anuntat armata sud-coreeana.

Statul-major interarme sud-coreean apreciaza ca a fost o racheta Scud, cu raza scurta de actiune, informeaza Yonhap. Traiectoria acesteia s-a incheiat la circa 450 de kilometri, in Marea Japoniei.

Comandamentul american din Pacific a comunicat ca racheta a fost urmarita sase minute si se pare ca nu a amenintat America de Nord, precizeaza Reuters.

Lansarea a fost raportata imediat presedintelui Coreei de Sud, Moon Jae-in, care a convocat de urgenta Consiliul de Securitate Nationala. Acesta s-a intrunit la ora locala 7.30, sub conducerea consilierului prezidential pentru securitate nationala Chung Eui-yong.

Secretarul general al guvernului de la Tokyo, Yoshihide Suga, a exprimat protestul ferm al tarii sale, aratand ca “lansarea acestei rachete balistice din Coreea de Nord este foarte problematica din punct de vedere al sigurantei navigatiei maritime si traficului aerian si constituie o incalcare clara a rezolutiilor Consiliului de Securitate al Natiunilor Unite”. El a precizat ca nu au fost afectate aeronave sau nave maritime.
Casa Alba a declarat ca presedintele Donald Trump a fost informat despre eveniment, anunta Agerpres.

A fost a noua racheta lansata de Coreea de Nord anul acesta. Din 10 mai, cand a inceput mandatul noului presedinte sud-coreean, Phenianul a raspuns incercarilor lui Moon de a relua dialogul prin trei lansari de rachete. Pe 21 mai, nord-coreenii au testat o racheta cu raza medie de actiune Pukguksong-2, iar sambata au efectuat un test cu o racheta sol-aer ghidata de tip KN-06.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img