vineri, 29 martie, 2024

Mutare DECISIVA: Eduard Hellvig incepe “curatenia” de primavara! Un important general a fost dat afara

Distribuie:

Publicat:

Eduard Hellvig, directorul SRI, face schimbari importante in institutia pe care o conduce. Potrivit flux24.ro, miercuri seara, institutia lui Hellvig a renuntat la un om cheie: generalul Statescu Gabriel, seful asa numitului Directorat de comunicatii si tehnologia informatiei, care printre altele se ocupa de monitorizarea online.

Gabriel Statescu a fost trecut in rezerva miercuri seara prin decret semnat de presedintele Klaus Iohannis la propunerea directorului SRI. Generalul era considerat unul din oamenii de casa ai generalului Florian Coldea, fost prim adjunct al directorului SRI, pensionat recent in urma scandalului Ghita.

Conform surselor FLUX 24, directorul SRI ar dori trecerea in rezerva a mai multor sefi din SRI, apropiati ai lui Florian Coldea.

In subordinea lui Statescu lucra si nevasta generalului Sorin Cosma, seful Directiei Generale de Prevenire si Combatere a Terorismului din SRI, Sorin Cosma  a ajuns in SRI in 1992 gratie faptului ca sotia sa, Pompilia Cosma, era nepoata directorului de la aceea vreme al SRI, Virgil Magureanu. Intre timp, Pompilia Cosma a ajuns adjunct la Directia F din SRI, care se ocupa de sistemele informatice din subordinea lui Statescu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img