vineri, 29 martie, 2024

Muzica ce poate proteja impotriva muscaturilor de tantari

Distribuie:

Publicat:

Potrivit unui nou studiu, o cale de a evita muscaturile de tantari este de a asculta muzica electronica – in special dubstep, precum cea a artistului american Skrillex, relateaza descopera.ro, care citeaza BBC. Sunetul este crucial pentru reproducerea, supravietuirea si mentinerea populatiei multor specii, conform echipei internationale de cercetatori specializati in tantari si bolile pe care le poarta, scrie Mediafax.

Cercetatorii au studiat adultii din specia „Aedes aegypti”, cunoscuti sub numele de tantar de febra galbena, punandu-le muzica electronica pentru a vedea daca ar putea functiona ca un „insecticid”. ”Scary Monsters and Nice Sprites”, o piesa semnata de Skrillex, care apare pe albumul sau cu acelasi nume, castigator la premiile Grammy, a fost aleasa datorita combinatiei de frecvente foarte mari si foarte scazute.

„La insecte, vibratiile de joasa frecventa faciliteaza interactiunile sexuale, in timp ce zgomotul perturbeaza perceptia semnalelor de la speciile conspirative si gazde", declara cercetatorii. Oamenii de stiinta au precizat si ca „aparitia activitatii de hranire cu sange a fost mai mica in timp ce muzica era redata”.

Totodata, tantarii expusi cantecului au participat „in activitati sexuale mult mai rar” decat tantarii care nu au ascultat muzica. Observarea ca astfel de muzica poate intarzia atacul gazdelor, reduce hrana cu sange si intrerupe imperecherea, ofera noi oportunitati de dezvoltare a masurilor de protectie personala bazate pe muzica si de control al bolilor cauzate de Aedes. S.D.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img