joi, 25 aprilie, 2024

În ce compartiment este corect să pui detergentul lichid în mașina de spălat. Tu ai știut asta?

Distribuie:

Publicat:

Tu știi în ce compartiment este corect să pui detergentul lichid în mașina de spălat? Ei bine, dacă știi sau nu, cert este că multe gospodine aleg greșit compartimentul, iar acest lucru nu este unul banal. Dacă așezi detergentul lichid corect, atunci vei prelungi viața hainelor, cât și viața mașinii de spălat.

În ce compartiment este se pune detergentul în mașina de spălat

Petele albe de pe haine, urmele albe care nu se duc la spălat, mirosul neplăcut sau defecțiunile mașinii de spălat pot fi consecințele faptului că nu utilizați corect detergentul de haine ori nu turnați balsamul de haine în mod corespunzător în compartimentul mașinii de spălat.

Unii oameni pun detergentul greșit, dau drumul la mașina de spălat pe un program, apoi se întreabă de ce apar diverse probleme fie la mașina de spălat, fie la haine. Este foarte important să punem detergentul în compartimentul care trebuie. Compartimentele mașinii de spălat sunt de trei tipuri, de trei dimensiuni. Unul dintre ele este marcat cu simbolul „floare” sau „steluță” și este destinat balsamului de haine. Celelealte două sunt marcate cu cifre romane (I și II) sau cu litere (A și B).

În compartimentul mașinii marcat cu cifra I sau litera A se pune detergent numai în cazul în care setezi programul „prespălare“ sau programul „îmnuiere“. Pentru spălarea intensivă a rufelor trebuie să pui detergentul în compartimentul II sau B. În general, acesta are cel mai mare volum, cu toate că unii producători realizează ambele compartimente pentru detergentul.

În ce compartiment se pune detergentul lichid în mașina de spălat

Modul de utilizare al detergentului lichid în mașina de spălat depinde foarte mult de consistența și de concentrația sa. Producătorii mașinii de spălat recomandă gospodinele să pună detergenții lichizi în același compartiment în care se pune detergentul solid pentru spălarea intensivă a hainelor.

În ce compartiment se pune detergentul solid în mașina de spălat

Detergenul solid de rufe poate fi pus în două locuri: fie în sertarul de detergent, fie direct în mașina de spălat, într-un sac de plasă sau pur și simplu. Alegerea aparține fiecărei gospodine în parte. Multe persoane preferă să pună detergentul solid, sub formă de pulbere, direct în cuva mașinii de spălat, întrucât acesta se dizolvă mai greu decât detergentul lichid. În multe cazuri, detergentul solid nu se dizolvă în întregime și rămâne în sertar.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img