marți, 19 martie, 2024

În ce farmacii te poţi vaccina contra gripei

Distribuie:

Publicat:

În cadrul unui program pilot, vaccinarea contra gripei este disponibilă şi în farmacii.

„Necesitatea implementării acestui program pilot este justificată, în condiţiile în care ratele de acoperire vaccinală în România sunt în scădere, iar sezonul gripal 2022-2023 este mai sever comparativ cu ultimele două sezoane, motiv pentru care a şi fost instituită starea de alertă epidemiologică din cauza gripei”, se arată într-un comunicat al Colegiului Farmaciştilor.

Vaccinul nu este însă gratuit; cei care doresc să se imunizeze trebuie să îl cumpere. Avantajul este însă că îl scuteşte pe pacient de drumul la medic.

Lista farmaciilor incluse în pilot poate fi consultată AICI.

Vaccinul este administrat de farmacişti care au absolvit cursurile de pregătire postuniversitară organizate de universităţile de medicină şi farmacie din România în perioada noiembrie – decembrie 2022.

Persoanele care doresc să se vaccineze împotriva gripei sezoniere în farmaciile comunitare trebuie să parcurgă următorii pași:

– să consulte lista farmaciilor autorizate pentru vaccinarea antigripală pe site-urile indicate, la rubrica dedicată și să se programeze telefonic în prealabil;

– să solicite recomandarea medicală de vaccinare antigripală fie medicului de familie, fie unui alt medic specialist, dacă în anii anteriori au fost cel puțin o dată vaccinați împotriva gripei sezoniere;

– să se prezinte la data programării, cu recomandarea medicală în farmacia autorizată și să achiziționeze vaccinul antigripal în vederea administrării acestuia.

De precizat că:

Continuarea pe clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img