sâmbătă, 27 aprilie, 2024

În perioada 04-06 iunie 2021, Muzeul ASTRA a înregistrat 3910 vizitatori.

Distribuie:

Publicat:

Vă reamintim că în acest interval a avut loc aici un maraton de vaccinare (04-05 iunie) sub deviza "Sibiul revine la normal! Pune umărul! Vaccinează-te!". În cadrul acestei acţiuni s-au vaccinat 153 de persoane împotriva virusului SARS-CoV-2, vaccinurile fiind administrate de către medicii de la Centrul de Vaccinare din Şelimbăr. Persoanele care s-au vaccinat la Muzeul ASTRA au avut de ales între doze de vaccine Pfizer şi de vaccine Johnson&Johnson, toate asigurate de către Direcţia de Sănătate Publică Sibiu.

Toţi cei care s-au vaccinat la maratonul de vaccinare organizat la Muzeul ASTRA au beneficiat de intrare gratuită în muzeu în ziua în care le-a fost administrat vaccinul. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judeţean Sibiu împreună cu Muzeul ASTRA, Direcţia de Sănătate Publică Sibiu, Prefectura Judeţului Sibiu, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţe Sibiu, STS şi Primăria Şelimbăr.

De asemenea, în paralel cu maratonul de vaccinare, la Muzeul ASTRA a fost organizat şi un alt maraton gastronomic, unul meşteşugăresc şi altul artistic. În weekend au avut loc demonstraţii culinare, în care au fost degustate peste 500 de porţii de tocană şi ciorbă de oaie la ceaun, 300 de scrumbii afumate / marinate, 250 de porţii de ciorbă de peşte lipovenească şi 20 de litri de sirop de muguri de brad, toate preparate la ceaun. De asemenea, trei meşteri tradiţionali (Adrian Coman, Andrei Buda şi Camelia Szekely) au confecţiona opinci, podoabe din metal şi săpunuri naturale, într-o serie de ateliere meşteşugăreşti care au dat startul activităţilor programate pentru Ziua Universală a Iei din acest an. Atmosfera a fost întreţinută de trupa Hanu' şi Romulus Cipariu cu al său ţambal, în zona Târgului de Ţară. Duminică, în Muzeul în aer liber au fost organizate trei ateliere meşteşugăreşti – de împâslire lână, făcut ciucurei&semne cusute pe colier + atelier de confecţionat brăţări din piele cu motive tradiţionale. Tot aici a avut loc o bună parte din programul competiţiei sportive Sibiu Challenge.

Le mulţumim tuturor celor care ne-au fost alături în acest sfârşit de săptămână şi nu numai!

Toate evenimentele din programul Muzeului ASTRA sunt organizate în conformitate cu normele sanitare recomandate de autorităţi pentru combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img