marți, 19 martie, 2024

În primăvară, Ucraina ar putea fi martora unei ofensive devastatoare din partea Rusiei

Distribuie:

Publicat:

Sunetul focului de artilerie nu este niciodată reconfortant. Știința că se apropie din ce în ce mai puțin în fiecare zi este deosebit de opresivă. Acum, hiperconștientizarea și strângerea în piept resimțite de oricine se află de partea ucraineană a liniilor din Donbas a primit recent o recunoaștere oficială, scrie The Telegraph.

Zelenski a declarat săptămâna trecută că ofensiva de primăvară mult așteptată a Rusiei a început. Alți oficiali se pregătesc pentru ceva mare în jurul aniversării invaziei de luna viitoare, pe 24 februarie.

"Aceasta este o țară obsedată de date", a declarat săptămâna aceasta Oleksey Danilov, secretarul Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare, pentru The Times.

Confirmarea că armata rusă este mult mai bine mobilizată

Ceea ce este cert este că, după luni de impas, armata lui Vladimir Putin este din nou în mișcare. În ultimele săptămâni, au pus în aplicare atacuri de-a lungul frontului sudic din regiunea Zaporojie, în orașul Vuhledar din sud-estul regiunii Donețk, precum și de-a lungul liniei de front împădurite din regiunea Luhansk.

Ceea ce nimeni nu știe încă este care este principala amenințare. Șansele scurte sunt pe regiunile Donețk și Luhansk. Andreiy Chernyak, de la agenția de informații militare a Ucrainei, GUR, a declarat la 1 februarie că Putin, președintele rus, a dat ordinul de a captura tot Donbasul până în martie. Acest lucru se potrivește cu obiectivele de război declarate de Kremlin.

Iar în regiunea centrală Donețk, bătălia crâncenă pentru Bakhmut se simte ca fiind cel mai mare pericol. Timp de o jumătate de an, această bătălie modernă de la Verdun părea să nu ducă nicăieri, mercenarii wagnerieni pierzând sute, dacă nu mii de oameni în asalturile eșuate asupra orașului. Dar, în ultima lună, volumul pur și simplu al forței de muncă rusești a început să dea rezultate.

Continuarea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img