vineri, 26 aprilie, 2024

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, marţi, ca nefondate, recursurile în casaţie depuse de majoritatea inculpaţilor din Dosarul Ferma Băneasa

Distribuie:

Publicat:

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, marţi, ca nefondate, recursurile în casaţie depuse de majoritatea inculpaţilor din Dosarul Ferma Băneasa. A fost admis recursul formulat de Mihăiţă Robert Roşu, acesta fiind achitat sub acuzaţia de constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la abuz. Decizia instanţei este definitivă, informează News.ro.

”Respinge, ca nefondate, recursurile în casaţie declarate de inculpaţii Truică Remus, Delcea Valentin, Gheorghiţă Dragomira, Popa Caterina, Dicu Corina Teodora, Marcovici Marius Andrei, Andronic Dan Cătălin, Ignatenko (fostă Păvăloiu) Nela, Olteanu Gheorghe, Mateescu Lucian Claudiu, Jecu Nicolae, Muşat Apostol şi Dima Niculae împotriva deciziei penale nr.382/A din data de 17 decembrie 2020, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală în dosarul nr.345/64/2016”, este sentinţa instanţei de marţi.

Magistraţii au admis recursul în casaţie declarat de inculpatul Roşu Robert Mihăiţă împotriva aceleiaşi decizii. ”Desfiinţează, în parte, decizia atacată, numai în ceea ce îl priveşte pe inculpatul Roşu Robert Mihăiţă şi, în rejudecare: (…) achită pe inculpatul Roşu Robert Mihăiţă pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat (…) respectiv, a infracţiunii de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu (…) Anulează formele de executare emise în baza deciziei penale nr.382/A din data de 17 decembrie 2020, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală în dosarul nr.345/64/2016 şi dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Roşu Robert Mihăiţă, dacă nu este arestat în altă cauză”, se mai arată în decizia instanţei.

De asemenea, instanţa respinge cererile formulate de intimaţii inculpaţi Tal Silberstein şi Benyamin Steinmetz privind extinderea efectelor recursului în casaţie.

Deciaia instanţei este definitivă.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat, în 18 noiembrie, pronunţarea în dosarul Ferma Băneasa, în care s-a formulat recurs în casaţie.

Decizia atacată era una din 17 decembrie anul trecut, dată de ICCJ. În urma condamnării de atunci, omul de afaceri Remus Truică a fost încarcerat, însă Prinţul Paul şi Nela Ignatenko au fost daţi în urmărire generală.

Potrivit sentinţei date de ICCJ în decembrie 2020, pedepsele erau următoarele:

Remus Truică – şapte ani de închisoare,

Prinţul Paul – trei ani şi patru luni de închisoare,

Nela Ignatenko (Păvăloiu) – cinci ani de închisoare,

Mihăiţă Robert Roşu – cinci ani de închisoare,

Silberstein Tal – cinci ani de închisoare,

Steinmetz Benyamin – cinci ani de închisoare,

Dan Andronic – trei ani de închisoare cu suspendare,

Marius Andrei Marcovici – trei ani de închisoare cu suspendare,

Lucian Claudiu Mateescu – trei ani de închisoare cu suspendare,

Dragomira Gheorghiţă – patru ani de închisoare cu suspendare,

Corina Teodora Dicu – patru ani de închisoare cu suspendare,

Ioan Stoian – patru ani de închisoare cu suspendare,

Apostol Muşat – patru ani de închisoare,

Niculae Dima – patru ani de închisoare,

Nicolae Jecu – patru ani de închisoare,

Caterina Popa – patru ani de închisoare,

Gheorghe Olteanu – patru ani de închisoare,

Valentin Delcea – patru ani de închisoare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img