vineri, 29 martie, 2024

Napolitane pentru cei care nu se pot abtine

Distribuie:

Publicat:

Cercetatoarea poloneza Joanna Harasym a brevetat un sortiment de napolitana din seminte de hrisca despre care afirma ca are zero calorii, nu contine gluten si este bogata in antioxidanti, informeaza AFP. „Deoarece organismul uman nu absoarbe celuloza din semintele de hrisca, napolitanele mele sunt neutre din punct de vedere caloric si raman o sursa bogata in antioxidanti care sunt buni pentru sanatate”, a declarat cercetatoarea poloneza.

Noul sortiment de napolitana ii poate ajuta pe oameni sa isi controleze mai usor greutatea, iar diabeticii vor putea sa aprecieze la randul lor noul produs, ca si persoanele care nu tolereaza glutenul, deoarece aceste napolitane de culoarea ciocolatei si cu aroma de alune „nu contin gluten si nu cauzeaza o crestere a glicemiei”. Joanna Harasym, profesor la Universitatea economica din Wroclaw, a anuntat ca lucreaza in prezent la obtinerea unui sortiment de bere din hrisca, dar acesta nu va fi neutru din punct de vedere caloric.

Denumita „graul negru”, hrisca nu este o cereala, asa cum e graul sau orzul. Aceasta planta face parte din familia Polygonaceae, iar semintele ei sunt bogate in proteine, acizi aminati, fibre solubile si compusi antioxidanti. Planta a fost introdusa in Europa de catre mongoli si turci. Grauntele de hrisca sunt foarte populare in Polonia, tara in care produsele din hrisca sunt consumate ca o alternativa pentru produsele din cartofi, orez sau paste. Hrișca este unul dintre ingredientele care fac parte din valul revenirii la surse de hrană integrale și sănătoase, un trend care a ajuns și în România. În plus, cu ajutorul vedetelor autohtone care o promovează drept un ingredient miraculos în dietele-fulger, hrișca și-a făcut cu adevărat intrarea pe piața de produse naturiste din România.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img