vineri, 29 martie, 2024

Nasa anunta ca racheta care transporta roverul Perseverance spre Marte are PROBLEME

Distribuie:

Publicat:

Racheta care transportă roverul Perseverance de la baza aeriană de la Cape Canaveral spre planeta Marte întâmpină dificultăţi tehnice şi funcţionează în prezent folosind doar funcţiile esenţiale, a declarat NASA într-un comunicat, la câteva ore după lansarea din Florida, relatează AFP.

''Datele indică faptul că racheta a intrat într-o stare cunoscută sub denumirea de mod sigur, probabil pentru că o parte a navei era puţin mai rece decât se anticipase'' când ''se afla în umbra Pământului'', a explicat NASA. ''În prezent, misiunea Mars 2020 efectuează o evaluare completă a stării navei'', a precizat sursa citată.

Roverul Perseverance a fost lansat cu succes, joi, cu o rachetă portantă Atlas V, de la baza aeriană de la Cape Canaveral, spre planeta Marte, unde va ajunge în luna februarie a anului viitor.

Călătoria roverului Perseverance spre Marte va dura aproape 7 luni, iar punctul său culminant va fi asolizarea în siguranţă a robotului de dimensiunea unui automobil în locaţia aleasă, Craterul Jezero, vechi de 3,8 miliarde de ani, la 18 februarie 2021.

La misiunea roverului Perseverance participă 350 de geologi, geochimişti, astrobiologi, specialişti în atmosferă şi în alte discipline din lumea întreagă. Durata misiunii este de cel puţin 2 ani, dar, la fel ca în cazul celorlalte rovere ajunse pe Marte, se va prelungi atât timp cât echipamentele roverului vor funcţiona.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img