vineri, 19 aprilie, 2024

Natalia Gavrilița a identificat viitorul vicepremier pentru Reintegrare

Distribuie:

Publicat:

Premierul Natalia Gavrilița a identificat viitorul vicepremier pentru Reintegrare, iar numirea acestuia va avea loc săptămâna viitoare, în cadrul ședinței Executivului.

„Deja am identificat viitorul vicepremier pentru Reintegrare, dar persoana respectivă a cerut un pic de răgaz, pentru ca să-și rezolve unele probleme. Doar după asta va fi numită în funcție. Cred că numirea se va face miercurea viitoare, în cadrul ședinței săptămânale a Guvernului”, a declarat în această seară la Guvern premierul Natalia Gavrilița, transmite presa din Republica Moldova.

Prim-ministra nu a vrut să spună despre cine este vorba, dar a dat asigurări că viitorul vicepremier, reprezentant politic al Guvernului în discuțiile cu Tiraspolul, are experiența necesară pentru a exercita această funcție importantă.

Menționăm că funcția de viceministru pentru Reintegrare este vacantă deja de mai bine de două luni, după demisia, pe 5 noiembrie 2021, a lui Vladislav Kulminski.

„Demisia dumnealui vine din motive personale și nu are legătură cu performanțele înregistrate pe dosarul de reglementare a diferendului transnistrean”, a declarat atunci premierul Gavrilița.

Demisia lui Kulminski a avut loc imediat după încheierea negocierilor privind noul contract de furnizare a gazelor de către Rusia. Kulminski a fost unul dintre negociatorii delegaţi să obţină un preţ cât mai bun la gazele naturale pentru R. Moldova.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img