News Flash:

NATO ia in calcul un atac nuclear din partea Rusiei

29 Mai 2015
1360 Vizualizari | 0 Comentarii
Retorica provocatoare a Rusiei si sporirea spectaculoasa a zborurilor bombardierelor sale nucleare sunt extrem de tulburatoare si periculoase, a spus miercuri secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la Centrul pentru Studii Strategice si Internationale. Planurile Rusiei de amplasare a unor rachete cu capabilitati nucleare in Kaliningrad – in apropierea granitei Poloniei – si amenintarea de a deplasa forte nucleare in Crimeea ar „schimba fundamental balanta securitatii in Europa”, a avertizat Stoltenberg intr-un discurs, in cursul unei vizite la Washington, relateaza The Guardian.

Intr-un limbaj inechivoc, seful NATO a criticat aspru comportamentul Rusiei din anul care a trecut – inclusiv interventia armata a Moscovei in Ucraina – si s-a angajat ca alianta transatlantica isi va reitera atasamentul fata de „apararea colectiva”. Jens Stoltenberg a amintit ca Alianta nord-atlantica este preocupata si de conformarea Rusiei la acordurile privind armele nucleare si intensificarea misiunilor globale de zbor ale bombardierelor stratetice rusesti. Cursele bombardierelor rusesti, a spus el, ajung „din Japonia pana in Gibraltar, din Creta pana in California, si din Marea Baltica pana in Marea Neagra”.

Totodata, Rusia a inceput sa-si desfasoare cele mai moderne sisteme de arme in apropierea granitelor membrilor NATO din Europa de Est, a atentionat seful Aliantei nord-atlantice. Facand referire la actiunile intreprinse de Rusia in Ucraina si in alte parti, Stoltenberg a spus ca Moscova „isi afirma forta militara, incitand nationalismul agresiv, revendicand dreptul de a-si impune vointa asupra vecinilor sai si de a acapara teritorii”.

sursa

area neagra
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0771 (s) | 34 queries | Mysql time :0.029019 (s)