joi, 25 aprilie, 2024

Încă o lovitură pentru familia lui Ivan Patzaichin! Statul român va opri renta viageră de 16.000 de lei pe care sportivul o încasa lunar! Ce se întâmplă în alte țări cu urmașii marilor campioni? EXCLUSIV

Distribuie:

Publicat:

După moartea lui Ivan Patzaichin, familia sportivului nu va mai beneficia de renta viageră a sportivului, care se acordă doar pe durata vieții acestuia.

Familia lui Ivan Patzaichin nu va primi nici un ban din partea statului român, după moartea acestuia.

Marele campion a încasat lunar o rentă viageră, după retragerea din activitate, însă aceasta va înceta după moartea acestuia. În alte țări, cum ar fi Ungaria, familiile marilor campioni încasează o pensie de urmaș de circa 50% din suma pe care o primea sportivul.

Familiile marilor campioni, abandonate de statul român

Ultima rentă viageră încasată de Ivan Patzaichin a fost cea din luna iulie, care, conform paginii de internet a Ministerului Tineretului și Sportului, a fost în valoare de 16.635

lei. Aceasta este suma maximă pe care o poate primi un sportiv medaliat cu aur la Olimpiadă. În cazul lui Ivan Patzaichin, acesta a cucerit 7 medalii olimpice, de-a lungul carierei: 4 de aur și 3 de argint, la caiac-canoe.

Continuarea pe wowbiz.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img