vineri, 29 martie, 2024

Încă un segment de drum județean modernizat

Distribuie:

Publicat:

Zilele trecuta a avut loc recepția lucrărilor de modernizare a drumului județean DJ 244H, în lungime de aproximativ 16 km.

Beneficiarii investiției sunt locuitorii comunelor Dodești, Viișoara și Găgești, ținând cont de faptul că drumul județean traversează satele Viișoara, Urdești și Găgești.

„Infrastructura este vitală pentru ziua de astăzi, fiindcă avem nevoie de drumuri moderne. Pentru locuitorii comunei Dodești, în special pentru cei din satul Urdești, este o minune acest drum. Consider că toată lumea este mulțumită.

Felicitări

constructorului”, a declarat Loredana Cerbu, primarul comunei Dodești.

Investiția a fost realizată prin PNDL 2, iar partea de cofinanțare a fost asigurată din bugetul Consiliului Județean Vaslui, valoarea totală fiind de peste 19 milioane de lei.

„Investiția este importantă din mai multe puncte de vedere. În primul rând, e importantă ca utilitate, fiind un drum modern, de care beneficiază cetățenii din cele trei comune. Obiectivul este important și ca volum, dacă ne gândim la cei aproape 16 km de drum, șanțuri betonate, poduri, podețe, drumuri laterale, care însumează peste 19 milioane de lei. Sunt bucuros că tot mai multe drumuri județene sunt modernizate. Este o dorință a mea ca om, să avem o infrastructură rutieră județeană bine pusă la punct”, a transmis Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Primarul comunei Viișoara, Liviu Pîrciu, susține că investiția în reabilitarea și modernizarea acestui segment de drum județean era necesară, accesul către municipiul reședință de județ fiind mult mai rapid.

„Cred că s-a redus cu aproape jumătate timpul. Acum, într-o jumătate de oră suntem la Vaslui. Felicităm constructorul, dar și Consiliul Județean Vaslui, inițiatorul acestui proiect, care oferă condiții decente și firești pentru vasluienii din această parte a județului”, a declarat Liviu Pîrciu, primarul comunei Viișoara.

De altfel, Consiliul Județean Vaslui este aproape de finalizarea tuturor investițiilor de infrastructură rutieră finanțate prin PNDL.

„Acesta e un drum bine construit și nu a fost o lucrare ușoară, însă beneficiarii celor trei comune vor avea acces facil și în condiții civilizate către principalele centre urbane din județ”, a completat Ciprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.

Drumul Județean DJ 244H face legătura cu alte două drumuri județene. Este vorba de DJ 244 și DJ 244B.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img