vineri, 26 aprilie, 2024

Încep cursurile programului de voluntariat „SALVATOR DIN PASIUNE”, desfășurat în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al județului Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Campania Salvator din pasiune își dorește să creeze o legătură tot mai strânsă între societatea civilă și serviciile profesioniste pentru situații de urgență, prin implicarea activă a voluntarilor în soluționarea problemelor cu care comunitatea se confruntă. Demersul instituţiei ISU Vaslui are la bază beneficiile activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice, materializată în sprijinul acordat comunităţilor pe timpul situaţiilor de urgenţă şi pentru prevenirea lor.

Activitatea voluntarilor este cât se poate de importantă, iar pregătirea acestora se realizează în mod etapizat, prin parcurgerea unor ședințe de pregătire teoretică și practică la Detașamentele de pompieri din Bârlad și Vaslui, urmate de susținerea unor examene. Persoanele selectate pentru activitatea de voluntariat vor parcurge programe de instruire constând în: cursuri introductive în cadrul cărora vor fi abordate noțiuni de bază în domeniul situațiilor de urgență, cursuri de prim-ajutor, cursuri de pregătire pentru intervenţii în situaţii de urgenţă (stingere incendii, căutare-salvare). După absolvirea cursului corespunzător şi efectuarea unui număr stabilit de ore de voluntariat, voluntarii vor putea participa, alături de profesioniștii situațiilor de urgență, la activități de ajutor umanitar și de transmitere a mesajelor preventive, la misiuni de acordare a primului ajutor calificat și la misiuni de gestionare a unor situații de urgență.

Cursurile au început în acest week-end în orașul Bârlad și vor fi conduse de comandantul Detașamentului de pompieri, precum și de către specialiști în domeniul pregătirii pentru intervenție. De asemenea, este invitată să le vorbească doamna Sîrbu Cristina, director de îngrijiri în cadrul Spitalului Municipal Bârlad. Cursanții înscriși în Vaslui, vor putea urma cursurile în următoarea etapă, care se va desfășura în localitate. După parcurgerea programelor de pregătire, activităţile derulate alături de efectivele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Înalt” al Judeţului Vaslui vor consta în participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar, în cele de popularizare a mesajului preventiv și vor putea participa la evenimente festive organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Armei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img