vineri, 29 martie, 2024

NEBUNIA de la Sectiile ATI din Romania: SPITALELE SUNT PLINE de saptamani bune, instalatiile FORJATE la maximum

Distribuie:

Publicat:

Secţiile de terapie intensivă sunt solicitate la maximum în ultima perioadă, iar spitalele de boli infecţioase, din linia întâi, sunt de săptămâni bune pline. La Bucureşti, Timişoara, Iaşi sunt cele mai încercate spitale din România

Zilnic auzim că încă un spital sau mai multe au atins capacitatea maximă de terapie intensivă, conform Mediafax.

Rând pe rând, paturile s-au umplut în spitalele COVID-19. Cea mai mare presiune a fost pe spitalele din linia întâi, care s-au umplut primele.

De săptămâni bune, la Bucureşti, de îndată ce se eliberează un pat, abia are timp să fie dezinfectat, că este ocupat de alt bolnav care luptă pentru viaţă.

La Timişoara se întâmplă acelaşi lucru. După ce a fost atinsă capacitatea maximă la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş, bolnavii au început să fie redirecţionaţi către noi spitale. Primarul Dominic Fritz spunea, săptămâna trecută, că vrea să crească numărul paturilor cu oxigen la priză sau la concentratoare.

Presiune este imensă şi la Iaşi, unde este cel mai mare spital de boli infecţioase din Moldova. La Iaşi ajung bolnavi din Suceava, Botoşani, Piatra Neamţ, Bacău, Vaslui. La nivelul judeţului, vineri, mai erau cinci locuri libere: patru în Iaşi şi unul în Paşcani.

La Cluj, săptămâna trecută, din 52 de paturi de ATI, doar două mai erau libere. Şi în judeţele în care a explodat incidenţa epidemiei presiunea este imensă.

La Sibiu, de exemplu, toate spitalele sunt pline, la fel şi la Alba Iulia.

Promisiuni sunt că va creşte numărul paturilor. Însă trebuie şi personal pentru ele, ceea ce este o problemă.

Până atunci, medicii recurg la soluţii disperate. La Galaţi, de exemplu, în secţia de terapie intensivă, pe lângă cele nouă paturi existente au mai fost introduse trei în secţie. Şi pentru că nici acestea nu erau suficiente, medicii au unit paturile, ca să încapă mai mulţi bolnavi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img