sâmbătă, 20 aprilie, 2024

NEBUNIE TOTALA in Brazilia: Un judecator al Curtii supreme a anulat condamnarile fostului presedinte Lula da Silva

Distribuie:

Publicat:

 

Un judecător al Curţii supreme din Brazilia a dispus luni anularea tuturor condamnărilor fostului preşedinte Luiz Inacio Lula da Silva pentru corupţie, ceea ce l-a putea face eligibil pentru a candida împotriva lui Jair Bolsonaro în alegerile prezidenţiale din 2022, relatează AFP şi Reuters.

Judecătorul a luat această decizie care are efectul unei bombe în Brazilia, argumentând că tribunalul din Curitiba care l-a condamnat pe Luiz Inacio Lula da Silva în patru procese "nu era competent" pentru a judeca aceste dosare. Prin urmare, cazurile ar urma să fie rejudecate de tribunale federale în capitala Brasilia, scrie agerpres.ro.

Verdictul, care urmează a fi confirmat de Curtea supremă, restabileşte drepturile politice ale lui Luiz Inacio Lula da Silva, ceea ce îl poate transforma într-un contracandidat al preşedintelui Jair Bolsonaro în 2022, când acesta intenţionează să candideze din nou.

Lula a guvernat statul sud-american cu cea mai mare populaţie şi cea mai mare economie între 2003 şi 2011. El a fost încarcerat şi condamnat pentru corupţie în 2018, ceea ce l-a pus în imposibilitatea de a candida în acel an.

El a fost eliberat din închisoare la sfârşitul lui 2019, dar nu a putut candida în alegeri din cauza cazierului.

Fostul lider sindical foarte carismatic este o figură care creează divizare în Brazilia, dar este încă foarte popular în rândul populaţiei cu venituri reduse, care îl creditează cu scoaterea din sărăcie a milioane de oameni.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img