sâmbătă, 20 aprilie, 2024

NELU TATARU:”Le multumesc foarte mult alegatorilor mei si, implicit, ai PNL-ului! “

Distribuie:

Publicat:

“Dragi vasluieni, deznodamantul alegerilor parlamentare l-am aflat cu totii si, dincolo de orice comentariu pro sau contra rezultatului final, avem datoria de a respecta vointa electoratului din judetul Vaslui. Sigur ca procedeul de redistribuire, aplicat de Biroul Electoral Central, nu are nicio legatura cu vointa directa a alegatorilor, ci cu formule de calcul care parca, voit, ignora ceea ce oamenii, in numar mare, au ales. Cu toate acestea, inclusiv modul in care s-a facut redistribuirea mandatelor TREBUIE RESPECTAT, atata timp cat procedura se intemeiaza pe o Lege in vigoare. Parerea de rau pentru faptul ca votul a 25.000 de vasluieni (care au votat PNL la Senat) a contat mai putin decat votul a 7.000 de persoane (care au optat, de exemplu, pentru ALDE) nu trebuie nici macar ea, oricat de pregnanta ar fi, sa anuleze RESPECTUL pentru ceea ce se decide in temeiul Legii.                   
 
Prin urmare, cu fair-play-ul care m-a caracterizat intotdeauna, si felicit pe toti cei care au primit cate un mandat de parlamentar, indiferent de culoarea politica! Liberalul nostru, Daniel Olteanu, care a fost ales deputat PNL de Vaslui, are misiunea de a sustine principiile si obiectivele Partidului National Liberal la nivelul legislativului, in urmatorul mandat si, personal, dar si in numele organizatiei Vaslui, ii urez mult succes!   
  
Cu certitudine, noi, liberalii, ne-am dorit ca rezultatele sa fie cu totul altele si, ferm convinsi fiind ca judetul Vaslui a avut si are nevoie de o alta politica decat cea social-democrata, am muncit pentru ca electoratul sa primeasca si sa se alature mesajului si proiectelor PNL! Dar, ca in orice demers politic, lucrurile nu decurg intocmai. Sigur, acum, pe baza rezultatelor, urmeaza analize, evaluari si concluzii. Numai ca, oricare ar fi acestea la nivel local, nu putem ignora ceea ce s-a petrecut la nivel central! Partidul National Liberal (PNL) a avut, plecand din acest punct, cateva probleme majore, care, cu siguranta, s-au rasfrant peste tot ceea ce organizatiile judetene au incercat, cu toata convingerea si seriozitatea, sa contruiasca! Nu se poate nega aceasta realitate si ea trebuie asumata. Cu o demnitate care trebuie apreciata, presedinta Alina Gorghiu si-a asumat aceste lucruri si s-a retras din functia de conducere a partidului. In aceste conditii, organizatia judeteana a PNL Vaslui a reusit un rezultat PESTE MEDIA NATIONALA a partidului, ceea ce nu a fost deloc usor, intr-un judet cu electorat majoritar consacrat PSD-ului. Acest lucru a fost apreciat de conducerea centrala a PNL! Sigur ca, dupa lupta in sine, vitejii post-eveniment vin repede cu cate o parere, cu cate o idee, despre cum ar fi trebuit sa facem si sa dregem, despre cum ar fi fost mai bine, etc. E firesc acest lucru, care se inscrie in seria de urmari clasice ale alegerilor. Numai ca, analiza la rece, cumpatata, arata ca Partidul National Liberal are un nucleu liberal puternic, un electorat de 20%, care ii este devotat si pe care trebuie sa se intemeieze tot ceea ce PNL Vaslui va cladi pe viitor.

Le multumesc foarte mult alegatorilor mei si, implicit, ai PNL-ului! Le multumesc primarilor liberali care au muncit pentru partid si s-a vazut in numarul voturilor tot efortul lor! Le multumesc foarte mult husenilor si oamenilor din comunele arondate, care au scos pentru PNL un procent de peste 25%, ceea ce arata ca exista aici o forta liberala care trebuie si merita sustinuta si amplificata. Le sunt recunoscator husenilor mei, care, intr-un procent de peste 27% m-au votat. Tuturor le transmit ca efortul acesta comun nu a fost in zadar si ca Partidul National Liberal (PNL) a dovedit ca are toata forta necesara de a se remonta, de a renaste si de a lupta pentru judetul Vaslui! “
                                

                                                        Cu deosebit respect,

                                                        Presedintele PNL Vaslui,
                                                                  Dr. Nelu Tataru       

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img