joi, 28 martie, 2024

Netcity Telecom, dupa amenda de aproape 2,2 milioane lei: Vom stabili pasii urmatori ‘alaturi de Consiliul Concurentei si respectand in totalitate cadrul legal’

Distribuie:

Publicat:

Netcity Telecom, concesionarul reţelei Netcity, a anunţat, duminică, după anunţul privind amenda de aproape 2,2 milioane lei primită de la Consiliul Concurenţei, că va stabili paşii următori ”alături de Consiliul Concurenţei şi respectând în totalitate cadrul legal” şi a subliniat ”nevoia conlucrării cu toate autorităţile competente”, potrivit news.ro.

Consiliul Concurenţei a anunţat, duminică, că a sancţionat Netcity Telecom cu o amendă de 2,184 milioane lei (460.000 euro) pentru abuz de poziţie dominantă.

Ulterior, compania a venit cu o reacţie.

"Netcity Telecom acţionează în cadrul legal şi este un partener responsabil în relaţia cu toate autorităţile. Am luat notă de informaţiile emise de Consiliului Concurenţei şi vom stabili, alături de Consiliul Concurenţei şi respectând în totalitate cadrul legal, paşii următori. Vom furniza informaţii suplimentare, în viitorul apropiat. Subliniem nevoia conlucrării cu toate autorităţile competente pentru a îmbunătăţi condiţiile de piaţă, condiţiile concurenţiale, dar şi calitatea serviciilor de care beneficiază locuitorii Capitalei", a anunţat compania.

Netcity Telecom este concesionarul reţelei Netcity, având ca responsabilităţi proiectarea, realizarea, deservirea tehnică şi comercială a infrastructurii subterane Netcity a Municipiului Bucureşti, cu scopul principal de găzduire a reţelelor de comunicaţii electronice instalate anterior, preponderent, pe stâlpii din capitală.

”În cadrul aceleiaşi investigaţii, Consiliul Concurenţei a constatat că, în perioada 26.11.2013 – 26.10.2016, administraţia Municipiului Bucureşti, prin Primarul General şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti, nu a făcut demersurile necesare în procesul de reglementare a condiţiilor de acces la infrastructura Netcity. În acest fel (neacţionând), Primăria Bucureşti a încălcat reglementările în domeniul concurenţei (art. 8 din Legea Concurenţei), favorizând continuarea abuzului de poziţie dominantă a Netcity Telecom până în anul 2016, când au intrat în vigoare prevederile referitoare la regimul infrastructurii fizice a reţelelor de comunicaţii electronice, precum şi cele privind stabilirea unor măsuri pentru reducerea costului instalării reţelelor de comunicaţii electronice (Legea nr. 159/2016)”, se arată în comunicatul trimis de Consiliu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img