vineri, 19 aprilie, 2024

Neurochirurgul Vlad Ciurea anunță: Cele trei elemente care ajută la buna funcționare a creierului – Sunt la îndemâna tuturor

Distribuie:

Publicat:

Profesorul și medicul Alexandru Vlad Ciurea vorbește despre trei elemente esențiale pentru buna funcționare a creierului.

Specialistul în Neurologie, profesorul și medicul Alexandru Vlad Ciurea subliniază că pentru o bună funcționare a creierului nu avem nevoie de tratamente sofisticate, ci doar de trei elemenete esențiale, aflate la îndemâna oricui.

”Trei elemente sunt esențiale pentru buna funcționare a creierului. Și ele nu costă nimic. Am să o spun mereu și mereu: apă, oxigen, odihnă.

Apa

Apa ajută sistemul vascular, curăță „deșeurile”, îmbunătățește starea celulelor, reglează temperatura și de aici efectele pozitive: îmbunătățește memoria, atenția, revigorează întregul organism. Dimineața, când ne trezim, recomand să bem două pahare cu apă. Este „combustibilul” de care avem nevoie pentru a funcționa optim.

Oxigenul

Creierul are nevoie de o cantitate mare de energie, iar aceasta este generată de procese consumatoare de oxigen. Recomand ca dimineața să ținem ferestrele deschise. Pentru că nivelul de poluare din orașe este mai scăzut la primele ore. Recomand de asemenea plimbări în parc. Respectând, desigur, regulile acestor timpuri. Avem și parcuri, și păduri, nu e nevoie să mergem foarte departe sau să tot lăudăm alte țări. România este superbă!

Continuarea pe exquislr.o

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img