vineri, 29 martie, 2024

Neurologul Constantin Dulcan: “Ne putem prelungi viata in functie de modul in care gandim”

Distribuie:

Publicat:

In 1981 lansa “Inteligenta materiei”, o carte care a bulversat comunitatea stiintifica romaneasca in care vorbeste despre medicamentele viitorului, dar si despre rolul nefast al stresului in viata noastra. Prof.dr. Constantin Dulcan (foto), medic neurolog si psihiatru, sustine ca gandurile si cuvintele noastre sunt incarcate cu energie. Aceasta energie este negativa sau pozitiva, in functie de felul in care arata gandurile noastre si de semnificatia pe care o au cuvintele noastre.

“Tot ceea ce gandim este sprijinit pe un fundament energetic. In momentul in care gandim frumos, bine, noi emitem un nor de lumini. Noi suntem construiti din fotoni, din lumina. Numai ca nu o vedem, pentru ca numarul de fotoni emis este infim. In momentul in care gandim in termeni de iubire, compasiune, iertare, empatie si recunostinta, noi emitem un camp de energie pozitiv. Acest camp de energie imbiba toate celulele noastre. Pe de o parte, modifica chimia noastra. Ele contribuie la sanatate, longevitate, multumire, fericire. Invers, sentimentele de ura au un camp de emisie negru. In momentul in care uram, suntem violenti, invidiem, noi imbracam o haina de doliu. La nivelul creierului nostru corespunde o chimie a substantelor benefice si a celor daunatoare. Dopamina este cea responsabila pentru sentimentul de fericire. Stresul, in schimb, conduce la imbolnavire”, sustine Constantin Dulcan.

Profesorul sustine ca un camp de energie emis de om fie prin cuvinte, fie prin ganduri, poate ajunge in cel mai indepartat punct din Univers si prin influenta pe care o au pot crea dezechilibre energetice. “In momentul in care eu, prin ceea ce scot pe gura sau gandesc dezechilibrez Universul, el produce catastrofe. El nu este dependent de existenta mea, dimpotriva, eu sunt produsul lui, nu el este produsul meu. Ca atare, el se razbuna. Dezechilibrele sunt dure. Toate catastrofele de aici vin”, explica profesorul Dulcan.

“Noi ne putem prelungi viata in functie de modul in care gandim”
Pe langa Univers, influentata de gandirea noastra este si sanatatea. Sistemul nostru imunitar este, dupa cum spun japonezii, construit asa incat noi sa putem trai in jur de 130-140 de ani. Prof.dr. Dulcan spune ca modul in care gandim ne poate ajuta sa ne prelungim viata.

“Noi ne putem prelungi viata in functie de modul in care gandim. Noi suntem suma tuturor gandurilor si emotiilor noastre. Noi emitem pe zi circa 60.000 de ganduri. Cu fiecare gand pe care il emitem, noi pledam pentru viata sau pentru moarte, pentru sanatate sau pentru boala. Eu am creat clinica de neurologie si la Craiova si in Bucuresti, aveam bolnavi cu aceeasi boala, accident vascular. Eram zilnic obligat sa fac vizita cu 30 de oameni dupa mine. si intrebam bolnavii cum se simt. Unul imi spunea ca se simte bine, ca va fi si mai bine. Ma duceam dupa trei zile, ma uitam la fata lui, vedeam cum infloreste. Altul spunea ca nu ii e bine, ca l-a durut injectia, ca nu i-a trecut cu pastila pe care i-am dat-o. Acel om mergea prost, rau. Se vedea ca e nemultumit si nu ii mergea bine nici tratamentul. in clipa de fata vorbim despre ceea ce se cheama puterea mintii. Putem, pur si simplu, sa ne modificam starea de sanatate, comportamentul uman in beneficiul nostru. Acestea sunt lectiile de ultima ora pe care ni le dau stiintele. Deci, nu trebuie sa ne lasam speranta ca ne ajuta doar o reteta. Ne ajuta retetele, dar cel mai mare ajutor ni-l dam singuri. Doctorul nu este Dumnezeu, iar medicina nu este matematica”, explica profesorul Constantin Dulcan.

sursa: Gandul.info

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img