joi, 28 martie, 2024

NEWS ALERT! Sebastian Ghita a fost arestat. A fost capturat in Belgrad si avea acte false – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Fostul deputat Sebastian Ghita a fost prins. El a fost retinut la Belgrad. Potrivit politiei, in momentul capturarii, Sebastian Ghita a prezentat acte false cu insemne ale Republicii Slovenia. Fostul deputat era insotit de fratele sau in momentul arestarii. Fratele sau era, la randul sau, in atentia autoritatilor. Surse judiciare su declarat pentru News.ro ca a fost urmarit fratele lui Ghita, care initial s-a aflat la Istanbul, dupa care a plecat catre Serbia.
«In cursul acestei nopti a fost retinut inculpatul Ghita Sebastian. In momentul depistarii, acesta a prezentat documente false care apartin unei tari din Uniunea Europeana», a declarat purtatoarea de cuvant a IGPR, Ramona Dabija. El se afla acum in custodia politiei sarbe.
Sebastian Ghita a disparut din tara la 19 decembrie, in conditiile in care este cercetat in mai multe dosare penale. Pe numele lui Sebastian Ghita au fost emise pana acum doua mandate de arestare in lipsa. Sebastian Ghita a fost trimis in judecata in doua dosare penale, cel in care mai sunt acuzati fosti sefi din Politie si Parchet din Prahova si un altul in care este judecat alaturi de fostul primar al Ploiestiului Iulian Badescu.
De asemenea, Sebastian Ghita mai este urmarit penal si in alte doua dosare de coruptie, respectiv cel privind vizita fostului premier britanic Tony Blair in Romania in 2012 si cel in care cumnatul fostului premier Ponta Iulian Hertanu este acuzat de fraude cu fonduri europene si alte infractiuni, in acesta din urma fiind cercetati si fostul sef al CJ Prahova Mircea Cosma, precum si fiul acestuia Vlad Cosma.
In 10 ianuarie, un complet de la instanta suprema a emis un mandat european de arestare pe numele lui Sebastian Ghita, omul de afaceri fiind dat si in urmarire internationala, prin Interpol. Ghita a disparut in 21 decembrie 2016 si a fost initial dat in urmarire nationala dupa ce a incalat termenii controlului judiciar.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img