News Flash:

Nicolae Ceausescu si somnul de frumusete.Avea un obicei insolit: dormea la pranz

12 Februarie 2014
2069 Vizualizari | 0 Comentarii
La 40 de ani, avea o sanatate de fier. Nu fuma, nu bea cafea, manca sanatos, dormea la pranz si dadea semne de ingrasare. Activist de rang superior din tinerete, Nicolae Ceausescu stia prea bine ca sanatatea „tovarasilor din conducere" este socotita „afacere de stat".

Din 1952, demnitarii comunisti erau obligati sa-si faca analizele de doua ori pe an, la Spitalul Elias. Referatul medical, semnat de medicul curant si contrasemnat de ministrul Sanatatii, se atasa dosarului de cadre. Problemele mai mari sau mai mici erau investigate de medici desemnati sa se ocupe de activistii superiori. Ca si ceilalti colegi din conducere, Ceausescu si familia lui se tratau in reteaua sanitara cu circuit inchis, alocata nomenclaturii, scrie historia.ro.

Pizmuiti de oamenii obisnuiti pentru traiul regesc, in realitate, demnitarii comunisti traiau prost. Surprinzatoarea concluzie apartine unui medic sovietic, adus la Bucuresti in martie 1955, pentru a-i investiga pe inaltii activisti. Observatiile oaspetelui din URSS au fost consemnate intr-un referat al Sectiei Gospodariei de Partid, de care depindea sectorul indrituit sa vegheze la sanatatea „tovarasilor". Cu totii sufereau de maladii cauzate de surmenajul intens si de „nerespectarea unui minim de conditii igienico-dietetice". „Tovarasii" dormeau putin si prost, a observat specialistul sovietic. Diagnosticul oficial - „semne de surmenaj, manifestate prin dureri de cap, insomnie si oboseala".

Pe cand la colegii lui din conducere anii in plus si modul de viata ajunsesera sa se simta, lui Ceausescu i-au iesit bine analizele. I-a fost depistata doar o rinofaringita cu amigdalita cronica. Din relatarile cunoscutilor, Ceausescu pare sa fi trait ca la carte. Cu buna stiinta sau din instinct, se pare ca respecta deja toate recomandarile medicului sovietic.

Avea un regim alimentar echilibrat, bazat mai ales pe legume si lactate. Manca la ore fixe. Nu fuma, nu bea cafea, Pepsi ori alte bauturi acidulate. Ciocolata nu-i placea, nici macar in tinerete, cand inca nu suferea de diabet. In plus, mai avea un obicei insolit: dormea la pranz.

nicolae ceausescu spitalul elias
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Sponsorizat
Adauga anunt gratuit

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1510 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028066 (s)