miercuri, 24 aprilie, 2024

Nicolae Ciucă, anunț important de Ziua Familiei. Statul asigură credite pentru achiziții importante

Distribuie:

Publicat:

Pe 15 mai, este sărbătorită Ziua Familiei. Cu această ocazie, premierul Nicolae Ciucă a a făcut un anunț important pentru Titi românii. Astfel, oficialul a transmis că statul pregătește surprize mari pentru toate familie, care vor putea accesa credite pentru achiziții importante și realizarea unor evenimente necesare.

Program pentru sprijinirea familiilor

Cu ocazia Zilei Familiei, premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va aproba curând un nou program pentru sprijinirea familiilor. Mai exact, este vorba despre oferirea unor credite garantate pentru familiile la început de drum, pentru achiziționarea unei mașini, pentru achitarea taxelor școlare sau pentru organizarea unor evenimente importante precum botez sau nuntă.

 Unul dintre proiecte se referă și la sprijinul acordat femeilor care apelează la fertilizarea in vitro pentru a putea deveni mame. Proiectul are ca scop încurajarea și sprijinul familiilor, drept dovada pentru respectul pe care statul îl poartă romanilor.

“Am anunţat deja două proiecte dedicate familiilor în pachetul “Sprijin pentru România”. Decontăm procedurile de fertilizare in vitro pentru familiile care nu pot avea copii, din motive medicale, şi ne dorim să oprim declinul demografic. Sprijinim familiile la început de drum prin credite garantate de către stat pentru organizarea nunţii, a unui botez sau pentru achiziţia unei maşini de familie. În scurt timp, programul Family Start va fi aprobat în şedinţă de Guvern”, se arată în mesajul transmis de premierul Ciucă.

Cine poate accesa programul

Premierul a prezentat și condițiile celor care pot accesa acest program. Statul propune garantarea unui credit de cel mult 75.000 lei, pentru persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani. Condiția impusă este ca veniturile lunare să nu depășească suma de 7.500 de lei.

Premierul Ciucă a promis, de asemenea, că va fi finalizat și planul de acţiune prin care este instituită la nivel national „Garanţia pentru copii”. Sunt puse la dispoziţie peste 50 de milioane de euro, bani cu care vor fi sprijiniți copiii din familii defavorizate, astfel încât să fie încurajați să își continue școala și să nu renunțe le educație. Conform premierului, vor fi organizate 150 de centre de zi pentru copiii vulnerabili.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img