News Flash:

Nicolai: Guvernul sa revizuiasca urgent listele electorale, asa cum a promis

24 Aprilie 2014
1536 Vizualizari | 0 Comentarii
Europarlamentarul PNL Norica Nicolai, candidat pentru un nou mandat, a declarat la Baia Mare ca premierul Victor Ponta isi bate joc si sfideaza alegatorii, solicitandu-i sa revizuiasca urgent listele electorale si sa comunice numarul cetatenilor care voteaza pentru europarlamentarele din Ungaria.


 Nicolai a precizat ca AEP a dat publicitatii miercuri cifra oficiala a alegatorilor inscrisi in listele electorale, respectiv 18.303.915 cetateni romani.

"In Romania, care are dupa ultimul recensamant 20 de milioane, 18 milioane voteaza. Asta inseamna ca Guvernul Ponta si-a batut joc de votul de la referendum, de cele 7,5 milioane de cetateni (...) S-a promis clar ca se va valida recensamantul, se vor face liste electorale corecte, care sa nu cuprinda in situatia de fata peste 1,4 milioane de cetateni despre care nu stim, sunt minori si nu voteaza, sunt peste 18 ani si voteaza, sunt in tara sau nu sunt in tara. Deci, toate aceste lucruri dovedesc o sfidare fara precendent si o bataie de joc la adresa Romaniei. Ce Guvern e ala care nu stie numarul populatiei pe care o guverneaza, caruia i se adreseaza prin politici?", a declarat europarlamentarul PNL.

Nicolai a mentionat ca interesul Guvernului este acela al unei "cifre rezonabile care sa le permita interventii in procesul de votare, in buna traditie a multor alegeri de pana acum".

"Fac un apel public catre domnul Ponta sa procedeze - a avut doi ani de guvernare, poate l-om fi impiedicat noi cat am stat, dar de cateva luni este singur la guvernare si putea sa se adreseze corect si onest romanilor - sa procedeze de urgenta la revizuirea listelor electorale. Pentru ca riscam sa avem acelasi tip de abordare pe care l-am avut in vara lui 2012 fata de romani, si asta inseamna politica bataii de joc fata de voturile populatiei", a mai spus europarlamentarul PNL.

De asemenea, Nicolai a solicitat ca Guvernul sa faca o precizare cu privire la numarul de cetateni romani de etnie maghiara care s-au inscris sa voteze pentru alegerile europarlamentare din Ungaria.

"Asa cum prevede legea romaneasca si recomandarile europene, nu au voie sa voteze pentru doua liste separate. Fie vor opta sa voteze pentru partidele maghiare - la alegerile care au trecut au fost pe liste 170 de mii de maghiari inscrisi si au votat mare parte din ei. Vrem sa stim foarte clar daca acesti oameni isi mentin optiunea si pentru europarlamentare. Este foarte important pentru rezultatul alegerilor in Ardeal", a declarat Norica Nicolai.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1241 (s) | 23 queries | Mysql time :0.035415 (s)