joi, 25 aprilie, 2024

Nicoleta Pauliuc (PNL) il pune pe Mihai Fifor la locul lui si solicita ca PSD sa le prezinte scuze romanilor

Distribuie:

Publicat:

Senatoarea Nicoleta Pauliuc, vicepreședinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, i-a solicitat public fostului ministru al apărării naționale Mihai Fifor să le prezinte scuze românilor pentru rezultatele slabe obținute în ultimii ani pe linia înzestrării Armatei.

“Tot partidul ar trebui să caute iertarea românilor, dar Mihai Fifor, fost ministru al apărării, este cel care ar trebui să ceară scuze pentru că în 2017 și 2018 nu a reușit să cheltuie cei 2% din PIB alocați Armatei, punând interesele PSD mai presus de interesele de securitate ale României”, a spus Pauliuc, arătând că nu este suficientă alocarea fondurilor, rezultatele trebuind să se vadă în înzestrarea militarilor.

Referindu-se și la anul acesta, senatorul Nicoleta Pauliuc a arătat că bugetul de la apărare este unul nerealist încă de la început, alocarea celor două procente din Produsul Intern Brut fiind fals realizată prin mărirea de cinci ori a veniturilor proprii ale instituției militare: “De asemenea, domnul Fifor ar trebui să ceară iertare, împreună cu toți din PSD, pentru bugetul nerealist pe care l-au propus și votat pentru 2019. În realitate, anul acesta MApN va primi mult sub 2% din PIB, datorită veniturilor proprii umflate, de cinci ori mai mari decât anul trecut”.

În încheierea declarației sale, vicepreședintele Comisiei de apărare din Senat a spus că românii își vor aminti de actuala guvernare pentru eșecul cheltuirii banilor de la înzestrare și pentru faptul că, prin Programul de Guvernare, au îngropat industria de apărare: “Românii vă vor ține minte drept guvernarea care a eșuat în a cheltui banii de înzestrare și care, prin Programul de Guvernare, a îngropat industria de apărare. Pentru astea nu sunt suficiente scuzele lui Mihai Fifor, e nevoie de cineva cu putere mai mare de decizie în partid sau chiar de întregul partid”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img