vineri, 29 martie, 2024

Niculae Badalau, despre calitatea alimentelor: Problema dublului standard va fi rezolvata. Vom avea laboratoare extrem de dotate

Distribuie:

Publicat:

Problema dublului standard va fi rezolvată, a afirmat marţi, ministrul Economiei, Niculae Bădălău, prezent la Comisia pentru piaţa internă şi protecţia consumatorilor (IMCO) din Parlamentul European (PE – IMCO), menţionând că România va avea laboratoare dotate pentru a constata orice dublu standard, potrivit Agerpres.

"Nu avem o speranţă, eu sunt convins că vom realiza (rezolvarea problemei dublului standard n.r.) mai ales că în ţară ştiţi foarte bine că noi implementăm programul Larex, laboratoare extrem de dotate, prin care vom avea toate probele şi vom putea constata orice dublu standard, aşa cum spuneţi dumneavoastră, adică dublă reţetă faţă de alte ţări care se poate practica în România. Cu siguranţă o vom rezolva", a spus Niculae Bădălău, întrebat de jurnalişti despre problema dublului standard.

De asemenea, el a afirmat că în cadrul audierii din Comisie au fost întrebări despre piaţa unică şi dublu standard. 

În sectorul alimentar, în urma analizelor comparative realizate în anul 2017, în România, au fost identificate 9 din 29 de produse alimentare din categorii precum lactate, carne, peşte şi ciocolată cu standard dublu de calitate faţă de produsele similare din alte ţări ale UE, fiind identificate diferenţe din punct de vedere al conţinutului de grăsimi şi de proteine.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img