News Flash:

Nicusor Dan ACUZA faptul ca bugetul Primariei Capitalei a fost cheltuit prost: 'Banii s-au dus pe tot felul de prostii'

14 Ianuarie 2021
236 Vizualizari | 0 Comentarii
media 160424952958118000

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că, în ultimii ani, banii Primăriei au fost cheltuiţi pe târguri şi concerte şi nu pe proiecte importante de care Bucureştiul are nevoie. El a adăugat că nu a găsit, când a devenit primar, un portofoliu de proiecte deja începute, astfel că se va vedea nevoit să înceapă totul de la zero, anunță news.ro.

"Primăria Capitalei a încheiat anul 2016 cu excedent. Nici asta nu e bine, înseamnă că primăria nu a fost în stare să îşi cheltuiască banii pe diferite proiecte. După aceea s-au inventat companiile municipale, s-au inventat mari evenimente bombastice, iepuraş de Paşte, târguri, concerte şi toate astea au dus ca bugetul de venituri nu a fost estimat realist. În ultimii doi ani a fost delir. Ştiam că o să încasăm 4 miliarde de lei aproximativ în fiecare din anii ăştia şi bugetul prevedea 7 miliarde, 7 miliarde şi jumătate”, a declarat Nicuşor Dan, la B1 TV, joi seara.

 

Întrebat dacă nu cumva ar fi fost nevoie de mai mulţi bani, mai ales că fostul primar Gabriela Firea a declarat că este nevoie de mai mult, Nicuşor Dan a declarat că Firea nu ar fi fost niciodată mulţumită.

"Oricâţi bani i s-ar fi dat, nu ar fi fost mulţumită, dar nici nu a făcut mari lucrări de infrastructură. Banii s-au dus pe tot felul de prostii şi nu s-au dus pe rezolvarea problemelor fundamentale pe care oraşul le are: termia, traficul şi mediul pentru că aici avem proceduri de infrigement şi asta s-ar putea să ne coste zeci de mii de euro pe zi”, a susţinut Nicuşor Dan.

Primarul Capitalei a vorbit şi despre proiectele mari de infrastructură pe care le are.

"Nu am găsit în Primăria Capitalei un portofoliu de proiecte care este început. Noi trebuie să începem cu studii de fezabilitate, proiect, certificat de urbanism, achiziţie. Pâmă vom pune efectiv asfalt sau lucruri de construcţie o să dureze. Ce vrem e acel sistem de metrou de suprafaţă, parcări la intrări în oraş, semaforizare inteligentă, ultimii 50 km de reţea de tramvai. Astea sunt pe ce înseamnă infrastructură rutieră. Apoi o să avem şosea de centură, autostradă de centură pe 4 benzi, astea sunt proiectele Ministerului Transporturilor, dar e de datoia noastră să facem ieşirile din Bucureşti spre centură”, a mai declarat Nicuşor Dan.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1422 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022357 (s)