News Flash:

Nicusor Dan le raspunde primarilor de sector: 'In cei 30 de ani nu a prelevat interesul public, ci cel privat!'

25 Februarie 2021
381 Vizualizari | 0 Comentarii
media 161288808632325900

 

Primarul municipiului București, Nicușor Dan, le răspunde primarilor de sector nemulțumiți de eventualitatea suspendării PUZ-urilor din Capitală. Dan precizează faptul că PUZ-urile de sector sunt nocive, iar în perioada de suspendare să iasă cu un PUG astfel încât interesul cetățeanului să prevaleze.

„În anul 2000 când a fost făcut PUG era echilibrat: erau locuri de locuit, școli, unități sanitare și spații verzi. Noi ca autotitate locală n-am fost în stare pentru spațiile verzi trebuie să le facem și efectiv. Mai ales că avem o problemă uriașă cu poluarea în București.

Bucureștiul nu este tabula rasa. Nu, noi avem o reglementare din 2000, care este una echilibrată. Bineînțeles că o să venim cu un PUG actualizat, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să respectăm regulamentele. Spațiile verzi nu au fost amenajate până în acest moment. Mare parte din problemă vine de la registrul spațiilor verzi, pe care primăria trebuia să-l facă. Dacă era făcut acele spații nu erau niciodată retrocedate.

Asta înseamnă că pe malurile lacurilor nu se vor mai construi blocuri de 10-12 etaje. De exemplu, pentru sectorul 5, putem să facem metroul de suprafață.

Noi am avut un PUG și pe zone de interese s-au dat autorizații de construire. Unele cartiere s-au construit fără utilități minime.

Aceasta e consecința celor 30 de ani care nu a prelevat interesul public, ci cel privat”, a spus Nicușor Dan la Digi24.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 23 queries | Mysql time :0.046655 (s)