joi, 28 martie, 2024

Nicusor Dan, pe aceeasi lungime de unda cu prefectul Capitalei: Sa mai asteptam cateva zile, ca sa vedem ca aceasta situatie se stabilizeaza

Distribuie:

Publicat:

După ce rata a scăzut sub trei la mia de locuitori în Capitală,  Nicuşor Dan atrage atenția că trebuie să mai așteptăm câteva zile până la o eventuală a restricțiilor.

„Sunt pe aceeaşi lungime de undă cu prefectul Capitalei în privinţa relaxării restricţiilor legate de COVID-19. Suntem amândoi membri în Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă şi acolo, împreună cu specialiştii, vom lua curând decizia oficială.

Îmi doresc să relaxăm cât mai repede restricţiile şi, în acelaşi timp, trebuie să ne asigurăm pe cât posibil că nu ne întoarcem în scenariul negativ. Bucureştenii (inclusiv oamenii din domeniul educaţiei, culturii, HORECA etc) vor predictibilitate şi trebuie să ne străduim să oferim asta”, a scris Nicuşor Dan joi pe Facebook.

„În primul rând, trebuie să salutăm această scădere, sunt niște cifre pe care mă uit în fiecare dimineață, suntem la sub 3, am fost la 7 în urmă cu o lună și jumătate. Vă spun sincer că la începutul mandatului am fost extrem-extrem de îngrijorat.

Când am început mandatul la sfârșit de octombrie, eram pe o pantă ascendentă și chiar mi-a fost frică de unde am putea să ajungem. Purtarea măștii și atitudinea bucureștenilor ne-au ajutat să ajungem aici. O să fie o discuție în comitetul municipal pe situația asta și o să vedeți decizia pe care o să o luăm.

Să mai așteptăm câteva zile, ca să vedem că această situație se stabilizează. Așa, pe cifre, am fost la 1.000 pe zi, am fost la 2.000 pe zi și acum pare că suntem undeva la 200-300-400 pe zi”, spune la RFI primarul general al Capitalei.

CONTINUAREA PE BUGETUL.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img