joi, 28 martie, 2024

Nigel farage evalueaza brexitul in proseco – No-deal inseamna ca 100 de milioane de sticle de prosecco pe care le cumparam anual din Italia vor fi mai scumpe

Distribuie:

Publicat:

Eurodeputatul Nigel Farage, unul dintre cei mai importanţi susţinători ai campaniei de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, i-a îndemnat miercuri pe liderii Uniunii Europene să asculte ce are de spus Theresa May şi să nu rişte să devină „fanatici” în ochii europenilor, potrivit new.ro.

Farage a afirmat: „Ea a semnat ceva ce s-a dovedit a fi un dezastru. Ceva ce nicio ţară, decât dacă ar fi fost învinsă în război, ar fi semnat. Acum realizăm această greşeală. De fapt, Camera Comunelor, ţara întreagă, aşteaptă o înţelegere”.

„Ştiţi ceva? Înainte de referendum, nimeni nu ştia cine reprezintă Comisia Europeană. Barroso ăla era complet necunoscut. Voi sunteţi cunoscuţi. Britanicii văd că birocraţii aleşi la Bruxelles i-au vorbit de sus şi au umilit prim-ministrul naţiunii noastre. Şi nu ne place asta. Când se va întoarce, încercaţi să fiţi rezonabili. Spunând că nu renegociaţi, nu sunteţi pregătiţi să cedaţi un centimentru”.

Nigel Farage a atras atenţia că această inflexibilitate a liderilor europeni va nemulţumi şi mai mult opinia publică. „Cred că mulţi vor spune: avem de-a face cu fanatici, care nu sunt pregătiţi să fie rezonabili, să facă vreun compromis. Theresa May a făcut compromis după compromis. Prea multe, din punctul meu de vedere. Cred că oamenii vor spune că no-deal (fără acord, n.r.) este mai bun decât backstop (asigurarea că nu va exista graniţă dură în insula Irlandei, n.r.). Iar asta este o mare problemă pentru voi, care vreţi să fiţi realeşi în câteva săptămâni”.

„Pentru că no-deal înseamnă fără 39 de miliarde, iar votanţii voştri vor scoate banii. No-deal înseamnă că 100 de milioane de sticle de prosecco pe care le cumpărăm anual din Italia vor fi mai scumpe, la fel şi cele trei sferturi de milion de maşini germane”.

Fostul lider Ukip a concluzionat: „De ce nu ne pregătim să mergem la Organizaţia Mondială a Comerţului, să ne folosim de Articolul 24 ca să putem, după ce părăsim UE pe 29 martie, să avem o perioadă de 2 ani fără tarife, fără restricţii de vreun fel, fără probleme ori dificultăţi cu Irlanda? Cred că aceasta este singura cale constructivă”.

Nigel Farage a fost numit, în august 2018, vicepreşedinte al micşcării pro-Brexit Leave Means Leave, cu care s-a declarat hotărât să relanseze bătălia în vederea obţinerii unei rupturi clare de UE.

În decembrie 2018, eurodeputatul Nigel Farage, un aprig susţinător al unui Brexit, a anunţat că părăseşte partidul eurofob şi antimigraţie Ukip, pe care l-a cofondat şi condus până în 2016, apreciind că acesta nu poate să conducă Regatul Unit către ieşirea din Uniunea Europeană (UE).

El a plecat în iulie 2016 de la conducerea United Kingdom Independence Party, pe care l-a cofondat în 1993, apreciind că şi-a atins obiectivul politic, în urma unei campanii în vederea referendumului încununate de Brexit, în favoarea căruia au votat 52% dintre britanicii care s-au prezentat atunci la urne.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img