News Flash:

Nistor Calin, atac la Florentina Mirica, dupa 'DNA Leaks': 'Nu este un comportament demn de un procuror'

6 Martie 2019
1027 Vizualizari | 0 Comentarii
media 155083844034142800

Procurorul-şef interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Călin Nistor, a declarat, marţi seară, că dezavuează comportamentul procurorilor care îşi înregistrează colegii sau superiorii şi apoi transmit înregistrările în mass-media. Nistor spune că orice procuror care va mai face astfel de înregistrări şi se va dovedi că el este autorul va pleca din DNA, cei nemulţumiţi având posibilitatea de a sesiza Inspecţia Judiciară, potrivit news.ro.

 

Dezavuez asemenea comportamente. Nu este un comportament demn de un procuror. În orice situaţie pe care o voi constata şi o voi putea proba că acea înregistrare a fost făcută de un procuror din DNA, fireşte că acel procuror va pleca din cadrul DNA”, a spus, marţi seară, la B1 TV, Călin Nistor, întrebat despre înregistrările din cadrul DNA.

Nistor a precizat că le-a transmis tuturor procurorilor că vor pleca din Direcţie, dacă se va dovedi că au făcut astfel de înregistrări.

”Le-am spus şi lor, în cadru şedinţelor de analiză, cine mai înregistrează şi va fi probat că o anumită persoană a întregistrat, va pleca din cadrul Direcţiei. Dacă acea persoană are nemulţumiri legate de conduita unui şef sau a unui coleg să sesizeze Inspecţia Judiciară, dar ăla nu e comportament de procuror să-ţi înregistrezi colegul şi apoi să prezinţi înregistrarea în mass-media”, a mai spus Nistor.

Mai multe înregistrări în care apar procurori au apărut în spaţiul public în ultimii ani Ultimul caz, s-a înregistrat la DNA Oradea. Parchetul ICCJ a anunţat că a deschis un dosar penal după ce în spaţiul public au apărut înregistrări ale unor discuţii de la DNA Oradea, în care se vorbeşte despre "liniştirea" unor judecători.

De altfel, însuşi Nistor Călin a ajuns procuror şef interimar la DNA după ce predecesoarea sa, Anca Jurma, a fost înregistrată de procuroarea Florentina Mirică, iar înregistrarea a ajuns în presă.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1149 (s) | 23 queries | Mysql time :0.056631 (s)