News Flash:

Nivelul infractionalitatii in Husi este in continua crestere

9 Februarie 2016
1844 Vizualizari | 0 Comentarii
Anul 2015 a fost unul destul de aglomerat pentru procurorii huseni. La Parchetul de pe langa Judecatoria Husi au fost inregistrate nu mai putin de 9.531 de dosare, lucru care se regaseste indicat clar in raportul de activitate pe 2015.

Potrivit documentului, in cele 9.531 de dosare se regasesc totodata si cauzele penale, plangerile, memoriile, cauzele civile judecate cu participarea procurorului, analizele dar si comisiile. Un numar de 259 de inculpati au fost trimisi in fata instantei.

Potrivit bilantului pe anul trecut

"Dintre inculpati, 33 au fost arestati, ceea ce reprezinta peste 10% din numarul total al celor pentru care s-a dispus trimiterea in judecata, in crestere cu 32% fata de anul 2014.” Solutionarea este in proportie de 74 %, in scadere fata de anul 2014.

"Se constata ca operativitatea la dosarele ramase de solutionat este de 80%. Din analiza datelor rezulta ca indicele de operativitate a scazut, fiind influentat de existenta cauzelor numeroase inregistrate cu morti suspecte, care au toate termenul depasit."

CITESTE SI :GISAN TUR:Companie specializata in transport international de persoane si colete

Doar anul trecut un singur procuror husean a avut de solutionat 1.445 de dosare, dintre care a solutionat doar jumatate.

Se constata ca procurorii au un volum echilibrat de munca, iar in conditiile in care numarul dosarelor solutionate este la jumatate fata de cele de solutionat, comparativ cu media pe tara , rezulta ca procentul inregistrat de procurorii huseni este superior”, se arata in raport.

Conducerea Parchetului Husi crede ca este necesara suplimentarea personalului  cu un grefier intrucat volumul de munca a crescut de trei ori de la infiintarea unitatii.


Parchetul Husean culege lauri de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) : "Analiza activitATii efectuate In anul 2015 demonstreazA ca procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Husi si-au indeplinit cu onestitate indatoririle de magistrat, iar rezultatele profesionale ale acestora au fost evidentiate si cu ocazia controlului efectuat de Inspectia CSM."
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1003 (s) | 23 queries | Mysql time :0.032307 (s)