sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Noapte teribila la Iasi! O alarma falsa privind prabusirea unui avion a pus pe jar un oras intreg – FOTO/VIDEO EXCLUSIV

Distribuie:

Publicat:

• Noapte teribila la Iasi. O alarma falsa a pus pe jar autoritatile iesene cu privire la prabusirea unui avion in zona Comarna-Macareste. • Timp de cateva ore salvatorii au cautat presupusa epava a unui avion care s-ar fi prabusit in zona. • Alarma a fost data la 112 de un localnic care a anuntat ca a vazut un avion in flacari. • 
Din fericire nu a fost vorba despre o catastrofa aviatica. 

UPDATE – Apelul la numarul unic 112 care anunta ca un avion s-a prabusit nu a fost confirmat. In aceste momente o parte dintre echipajele SMURD sosite la locul indicat se retrag catre unitate, insa o parte vor mai ramane o perioada pentru a supraveghea zona. Cel mai probabil, un avion care a zburat la o inaltime mai mica i-a pus pe ganduri pe cativa localnici. Din fericire nu a fost vorba despre o catastrofa aviatica. 

UPDATE – “Apelul la 112 ne-a anuntat despre un posibil accident al unui avion. Am deplasat primele echipaje de interventie, prim ajutor, terapie intensiva, descarcerare, si, luand legatura in repetate randuri cu apelantul am hotarat declansarea planului rosu de interventii, ceea ce a insemnat trimiterea tuturor echipajelor SMURD din judet catre locul interventiei, impreuna cu ambulanta de la Serviciul de Ambulanta. In zona am efectuat mai multe cautari, impreuna cu politia, cu politia de frontiera, cu ISU dar si cu echipele medicale. Am tinut in permanenta legatura cu apelantul, care a confirmat faptul ca a vazut un avion cu lumini si zgomote neobisnuite. Am tinut legatura si cu autoritatile de la Iasi si din localitatile Prisecani, Macaresti. Nu am identificat niciun posibil loc al accidentului si toata zona in care am cautat nu releva urmele unui accident. Ramanem in zona cu o parte dintre echipaje medicale. Cele mai multe echipaje medicale isi vor relua activitatea obisnuita pentru interventii in judetul Iasi” a declarat Diana Cimpoesu.

UPDATE – “Am vorbit cu apelantul principal, si cu alti oameni care confirma ca au vazut acelasi lucru. Am facut verificari la pas. Acum ne deplasam intre Macarasti si Grozesti. Mai avem o micuta zona in care vom intra in curand. Suntem pe frontiera. La cativa metri e Prutul. Am incercat sa dam si de autoritatile din Republica Moldova. Doctorul Arafat a vorbit cu autoritatea aeronautica din Republica Moldova, dar se infirma, nu au moldovenii nicio pierdere. Speram sa nu fie niciun accident”, a afirmat Diana Cimpoesu, coordonatorul SMURD.

UPDATE – “Primarul din Macarasti ne-a spus ca mai este cineva, un tanar din Macarasti. Ceva a fost sigur. Probabil a fost o aeronava care a avut dificultati in abordarea rutei unui avion obisnuit, care probabil ca a aterizat intre timp. Probabil ca a zburat mai jos, a fost mai zgomotos. Noi asa credem, dar continuam cautarile. E vant. Conditiile nu sunt grozave de zbor. Noi oricum vom cauta”, a mai declarat Diana Cimpoesu.

UPDATE – Echipajele sunt in continuare in alerta si cauta orice indiciu ce ar putea conduce la aeronava prabusita.

UPDATE – “Era cam 9 jumatate 10 cand am vazut un avion la o distanta foarte mica. Sigur a cazut dupa deal. Nu avea de ce sa zboare atat de jos. Avea niste lumini rosii pe el si era alb”, a declarat un localnic din comuna Prisacani, sat Macarasti. 

UPDATE – Raed Arafat: “La momentul acesta ROMATSA nu are nimic disparut. Este un apel telefonic care a venit. Ai nostri cauta acolo ca masura de precautie, dar la acest moment nu este nimic confirmat. S-a luat legatura cu ROMATSA. In acest moment nu avem nimic disparut, oficial, din avioanele care erau in zona”.

UPDATE – Din primele informatii culese de reporterii BZI exista posibilitatea ca totul sa fie doar o farsa si omului care a facut anuntul, nefiind foarte coerent, doar sa i se fi parut ca a cazut un avion.

UPDATE – Martorul sustine in continuare ca a vazut cu ochii lui avionul in flacari.

UPDATE – Cateva echipaje cu masini mici au plecat impreuna cu apelantul spre zona indicata de acesta.

UPDATE – Polistii au ajuns la domiciliul barbatului care sustine ca a vazut un avion ce avea un motor in flacari. Acesta le-a explicat zona in care a vazut avionul, iar echipele au plecat spre acea zona pentru a face cercetari.

UPDATE – La fata locului se afla si Diana Cimpoesu, sefa UPU-SMURD de la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi. 

UPDATE – Politistii au folosit camere de termovizune pentru a scana campul. La momentul de fata politia si o parte din echipaje se deplaseaza spre Macaresti, acasa la solicitant, pentru a vedea in ce directie se deplasa avionul. S-a vorbit de mai multe ori cu acesta la telefon, dar nu era coerent.
 
UPDATE – “Este un apel primit la ora 22,45. Cetateanul spunea ca e in zona Prisecani — Osoi. Acum verificam daca se confirma. Obligatoriu, de la preluarea acestui anunt am intrat sub cod rosu”, a mentionat prefectul Marian Serbescu.

UPDATE – In aceste momente reporterii Buna Ziua Iasi transmit in exclusivitate imagini de la fata locului. Toti sefii din cadrul ISU au fost solicitati pentru aceasta interventie, chiar daca erau in timpul liber. Acum, la fata locului sunt aproximativ 10 masini de pompieri ce sunt ajutate in cautarea aeronavei prabusite de cateva echipaje SMURD.

UPDATE – Reprezentantii Inspectoratului de Politie Judeteana Iasi au trimis mai multe masini de interventie la fata locului. In acest moment zona este periata de autoritati si se cauta orice indiciu care ar putea duce catre localizarea aeronavei prabusite. Pentru aceasta ampla actiune de cautare au fost solicitate toate unitatile ISU. 

Stirea initiala – In urma cu cateva momente, un apel la 112 a pus pe jar autoritatile din Iasi. Din primele informatii ar fi vorba despre un avion prabusit in zona Comarna-Osoi. Mai multe echipaje de pompieri au plecat inspre Comarna-Osoi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img